Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumowicz
No to i ja dołączam do waszego grona
właśnie po 5 dniach spędzonych w szpitalu dowiedziałam się że mam celiakie
i szczerze mówiąc była to dla mnie najlepsza diagnoza z możliwych 
Trafiłam do szpitala z tego powodu, że miałam 10 krotnie przekroczone próby wątrobowe i lekarze podejrzewali wzw
, oprócz tego miałam osłabienie i biegunkę non stop od miesiąca.
Celiakia ujawniła się u mnie w wieku 32 lat 2 miesiące po drugim porodzie.
Teraz dopiero zaczynam czytać na temat celiakii i dzisiaj jestem 2 dzień na diecie bezglutenowej i w końcu udało mi się poskromić biegunkę

Trafiłam do szpitala z tego powodu, że miałam 10 krotnie przekroczone próby wątrobowe i lekarze podejrzewali wzw

Celiakia ujawniła się u mnie w wieku 32 lat 2 miesiące po drugim porodzie.
Teraz dopiero zaczynam czytać na temat celiakii i dzisiaj jestem 2 dzień na diecie bezglutenowej i w końcu udało mi się poskromić biegunkę

Katarzyna, 24 lata. choroba crohna + choroba trzewna. generalnie wielkie smierdzące g.
uwielbiam chleb i ciasta i papardelle z kurkami
poki co, ratuje mnie firma Schar, portfel za to cierpi męki.

Ostatnio zmieniony śr 29 wrz, 2010 22:50 przez Kasia22, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
I ja dołączam do was wszystkich.
Sama nie wiem czy się cieszyć czy płakać.
Jakiś miesiąc temu zdiagnozowano u mnie celiakię.
Z jednej strony cieszę się bo zaświeciła iskierka nadziei na moje dziwne, aczkolwiek upier..... dolegliwości.
Z drugiej strony portfel chyba będzie miał już wieeelką dziurę a i samo robienie zakupów stało się jakąś masakrą.
Czytam i czytam, szukam i szukam......
Mam nadzieję, że tutaj znajdę odpowiedzi na wiele nowych pytań, które pewnie powtarzają się tu za każdym razem gdy pojawia się nowy celiatyk.
I ja dołączam do was wszystkich.
Sama nie wiem czy się cieszyć czy płakać.
Jakiś miesiąc temu zdiagnozowano u mnie celiakię.
Z jednej strony cieszę się bo zaświeciła iskierka nadziei na moje dziwne, aczkolwiek upier..... dolegliwości.
Z drugiej strony portfel chyba będzie miał już wieeelką dziurę a i samo robienie zakupów stało się jakąś masakrą.

Czytam i czytam, szukam i szukam......
Mam nadzieję, że tutaj znajdę odpowiedzi na wiele nowych pytań, które pewnie powtarzają się tu za każdym razem gdy pojawia się nowy celiatyk.

-
- Nowicjusz
Witam. Mam 22 lata od 9lat choruje na jelita, jestem po siedmiu operacjach i nie mam jelita grubego. od dwoch dni mam diete bezglutenowa i bezmleczna.. na razie jest mi ciezko z tym wszystkim.... diete mam tylko na dwa miesiace bo lekarz mowi, ze kosmki jelitowe mogly przestac wchlaniac probukty zbozowe... mam nadzieje ze znajde tu pomoc
- Małgorzata
- -#Moderator
Zapraszamy wszystkie nowe osoby, które dołączyły do nas na forum aby przyłączyły się do Stowarzyszenia, mamy dla Was dużo materiałów - bezpłatny poradnik, gazeta, wkrótce nowe wydanie "Bez glutenu", tylko dla członków
:
dlaczego warto być w Stowarzyszeniu?
Już prawie 600 osób jest z nami. Razem możemy więcej, zapraszamy!

dlaczego warto być w Stowarzyszeniu?
Już prawie 600 osób jest z nami. Razem możemy więcej, zapraszamy!
Ostatnio zmieniony czw 14 paź, 2010 19:14 przez Małgorzata, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam serdecznie
Mam na imię Katarzyna, na diecie bezglutenowej jestem ponad 3 lata. Dowiedziałam się po powrocie z wakacji w Grecji, mój lekarz robił mi ogrom badan, i zalecał kilka diet po kolei przez 3 miesiące nim pomyślał o glutenie i już wiedział co mi dolega. Nadal nie wiem wszystkiego co mi wolno jeść a co nie, ale z czasem się uczę i idzie mi coraz lepiej
najbardziej tęsknie za świeżym, chrupiącym pieczywem 

Mam na imię Katarzyna, na diecie bezglutenowej jestem ponad 3 lata. Dowiedziałam się po powrocie z wakacji w Grecji, mój lekarz robił mi ogrom badan, i zalecał kilka diet po kolei przez 3 miesiące nim pomyślał o glutenie i już wiedział co mi dolega. Nadal nie wiem wszystkiego co mi wolno jeść a co nie, ale z czasem się uczę i idzie mi coraz lepiej

-
- Nowicjusz
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Witajcie. Mam na imię Justyna. Na diecie bezglutenowej byłam od pierwszy urodzin do 14 roku życia. Teraz czekam na wyniki badań czy przypadkiem znowu nie będę musiał do niej wrócić. U mojego synka (9 miesięcy) po wprowadzeniu glutenu pojawiły się objawy nietolerancji glutenu. Tak więc dołączam do waszego grona i odświeżam informacje, które znam z dzieciństwa. Trochę się pozmieniało. Za czasów mojej diety z dzieciństwa w sklepie był tylko ocet o mące bezglutenowej moja mam mogła pomarzyć 

Dwa bezglutki - mama i syn
Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.

Witam. Mam na imię Marta lat 22 na diecie od 2000roku. Młoda matka zdrowej Hani. Mała przeszłą już badania na celiakie i jest zdrowa. Studentka zadowolona z życia. Mistrzyni kuchni bezglutenowej ( samouk porazkowy
). Mieszkam w Przemyslu gdzie cięzko o przysmaki bezglutenowe ale od czego jest internet. Pozdrawiam
miło wiedziec ze nie jestem sama

miło wiedziec ze nie jestem sama