Podczas webinaru nasze dietetyczki Joanna Kozdroń i Natalia Lipietta opowiedzą o przepisach prawnych dotyczących etykietowania żywności, zwrócą uwagę na informacje, które można znaleźć na etykiecie, opiszą różnicę pomiędzy produktem bezglutenowym i bez glutenu, a także udzielą wskazówek pomocnych podczas codziennych, bezglutenowych zakupów.
Plan webinaru:
Co jest źródłem glutenu?
Czego możemy dowiedzieć się z etykiety?
Alergeny na etykiecie
Gluten i prawo
Gluten na etykiecie
Ćwiczenia praktyczne – QUIZ z omówieniem
Sesja pytań i odpowiedzi
Webinar przeznaczony jest dla członków Stowarzyszenia z uregulowanymi składkami (do 2020 roku włącznie). Obowiązuje rejestracja.
Liczba miejsc podczas transmisji na żywo jest ograniczona (200 miejsc), decyduje kolejność wejścia do pokoju webinarowego w dniu wydarzenia. Każdy zarejestrowany członek Stowarzyszenia, niezależnie od uczestnictwa w spotkaniu na żywo, otrzyma po webinarze tymczasowy dostęp do nagrania.
9 września za pośrednictwem newslettera prześlemy link do rejestracji na webinar. Z myślą o nowych członkach Stowarzyszenia informacja zostanie przesłana ponownie po 15 września 2020 r.
Zapisy na webinar przyjmujemy do 21 września 2020 r.
Serdecznie zapraszamy!
