Składniki:
1 banan
1 woreczek ugotowanego ryżu
2 małe jabłka obrane i pokrojone w ćwiartki
1 szkl mleka sojowego waniliowego (można zastąpić każdym)
6 łyżek kopiatych skrobi kukurydzianej
5 łyżek kopiatych mąki kukurydzianej
1 kopiata łyżka mleka kokosowego
1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Przygotowanie:
Wszystko kolejno dodawać, miksując na gładką masę.
Na rozgrzanej i natłuszczonej patelni formoać małe placki i smażyć z obu stron na złoto.
Placuszki obracać można dopiero jak zrobią się odpowiednio sztywne i nie będą zwijać się przy tej czynności. Są bardzo delikatne. Zdejmować z patelni na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami kuchennymi żeby odsączyć z tłuszczu.
źródło:
http://vegepaj.blogspot.com/2014/10/pla ... l?spref=fb
Placuszki ryżowe z jabłkiem i bananem
Moderator: Moderatorzy