Witam.
Mam na imię Izabela. Jako dziecko miałam prawdopodobnie celiakie.Dietą bezglutenową byłam leczona 5-6 lat. Jestem z bliżniąt jednojajowych. Zawsze miałam problemy z przytyciem. Mimo urodzenia dwojki dzieci waże 45 kg. OD KILKU LAT mam szereg dolegliwości, które nie wiem czy mogą być zwiazane z celiakia. W obu ciążach miałam cukrzyce insulinozależną, niedoczynność tarczycy, wielowodzie. Na niedoczynność leczę sie. mam małą tarczyce. Cukier czasami skacze.Ostatnio leczę się na rwe kulszową, jednak rtg kręgosłupa i rezonans magnetyczny wykazal tylko lordoze lewowypukła. Mam biegunki, wymioty zdarzaja sie czasem, zaparcia. Leczyłam helicobacter. Nie che opisywać wszystkiego. Często mam stany depresyjne, zmienność nastrojów, drażliwość.Mama zmarla na raka szyjki macicy i miala tez raka jelita cienkiego. Miała stomię. Wyszła mi krew utajona w kale ale ponoć prze chemoroidy. Poradźcie coś. Dziękuje
Czy to celiakia?
Moderator: Moderatorzy
Czy to celiakia?
Ostatnio zmieniony śr 11 maja, 2016 11:24 przez Izuska33, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Czy to celiakia?
dieta bezglutenowa leczona bylam od skończenia kilku miesięcy do chyba 6 lat.
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Czy to celiakia?
Zapraszam do działu "Choroby, objawy, leczenie" 

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee