Szanowna Pani,
Nawiązując do Pani pytań, pragniemy przekazać kilka informacji dotyczących produkowanych przez nas wyrobów.
Do listy bezpiecznych produktów może Pani włączyć chałwę, krówki oraz irysy.
Chcielibyśmy nadmienić, że w/w wyroby posiadają w swoim składzie syrop glukozowy pochodzący ze skrobi pszennej jednak producent tego surowca firma Cargill z Bielan Wrocławskich deklaruje, że produkowany przez nich syrop glukozowy nie zawiera glutenu.Szczegółowe badania zawartości gliadyn w syropie przeprowadzono (na zlecenie firmy Cargill) w Zakładzie Immunologii Klinicznej w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.
Ponadto polecamy wyrób "Michałki Piastowskie" - jest to wyrób należący do grupy cukierków oblewanych czekoladą o korpusie z masy tłustej. Głównymi składnikami są: cukier, mleko, tłuszcz, orzechy arachidowe, kakao, spirytus.
Z pozdrowieniami
Dział Technologii
Myślicie, że można im zaufać? Popierają swoje informacje badaniami, ale jakoś skrobia pszenna zawsze mnie niepokoi.
