Polsoja
Moderator: Moderatorzy
Polsoja
Odpowiedź Polsoji:
"Witam!
Dziękujemy bardzo za nadesłane zapytanie.
Na początek pytanie o tofu marynowane: skąd zaczerpnęła Pani informację o tym, że w tofu marynowanym znajduje się ocet? W naszym tofu octu nie ma.
Podajemy listę produktów pod marką POLSOJA, które nie zawierają glutenu, jako składnika; jednak w zakładzie, w którym są wytwarzane przerabiany jest także gluten, więc mogą one zawierać jego tzw. śladowe ilości:
Burger Wegetariański DOmowy
Tofuburgery Warzywne
Tofuburgery Słoneczne
Tofupasztet Myśliwski
Tofupasta z Koperkiem
Tofupasta z Papryką
Tofu Naturalne
Tofu Wędzone
Tofu Marynowane
Pod marką MODERNA znaleźć można także bezglutenowe Falafle - kotleciki wegetariańskie
Mamy nadzieję, że nasza odpowiedź jest dla Pani wystarczająca - jeśli nie, to poprosimy o kolejny kontakt.
Z poważaniem,"
Tofu marynowane rzeczywiście nie zawiera octu. Powinni pisać o śladowych ilościach na opakowaniach.
"Witam!
Dziękujemy bardzo za nadesłane zapytanie.
Na początek pytanie o tofu marynowane: skąd zaczerpnęła Pani informację o tym, że w tofu marynowanym znajduje się ocet? W naszym tofu octu nie ma.
Podajemy listę produktów pod marką POLSOJA, które nie zawierają glutenu, jako składnika; jednak w zakładzie, w którym są wytwarzane przerabiany jest także gluten, więc mogą one zawierać jego tzw. śladowe ilości:
Burger Wegetariański DOmowy
Tofuburgery Warzywne
Tofuburgery Słoneczne
Tofupasztet Myśliwski
Tofupasta z Koperkiem
Tofupasta z Papryką
Tofu Naturalne
Tofu Wędzone
Tofu Marynowane
Pod marką MODERNA znaleźć można także bezglutenowe Falafle - kotleciki wegetariańskie
Mamy nadzieję, że nasza odpowiedź jest dla Pani wystarczająca - jeśli nie, to poprosimy o kolejny kontakt.
Z poważaniem,"
Tofu marynowane rzeczywiście nie zawiera octu. Powinni pisać o śladowych ilościach na opakowaniach.
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
Wznawiam temat. Pisałam właśnie do POLSOJI z zapytaniem i otrzymałam odpowiedz:
Szanowna Pani,
Bardzo dziękuję za wiadomość i przepraszam, że odpisuję dopiero teraz. Poniżej przedstawiam listę naszych produktów, w których nie ma glutenu:
Tofu tradycyjne naturalne
Tofu tradycyjne wędzone
Tofu tradycyjne marynowane
Vege pasta francuska
Pasztet sojowy tradycyjny
Gdyby miała Pani jakieś dodatkowe pytania, proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Patrycja Sokólska
Marketing & Promotion Manager
POLSOJA Sp. J.
Szanowna Pani,
Bardzo dziękuję za wiadomość i przepraszam, że odpisuję dopiero teraz. Poniżej przedstawiam listę naszych produktów, w których nie ma glutenu:
Tofu tradycyjne naturalne
Tofu tradycyjne wędzone
Tofu tradycyjne marynowane
Vege pasta francuska
Pasztet sojowy tradycyjny
Gdyby miała Pani jakieś dodatkowe pytania, proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Patrycja Sokólska
Marketing & Promotion Manager
POLSOJA Sp. J.
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
-
- Forumowicz
- Posty: 139
- Rejestracja: czw 18 cze, 2009 15:24
- Lokalizacja: Bełchatów
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
http://sojasun.pl sprawdz to
-
- Forumowicz
- Posty: 139
- Rejestracja: czw 18 cze, 2009 15:24
- Lokalizacja: Bełchatów
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
ja nie ale znalazłam na forum oto link viewtopic.php?t=4266
-
- Forumowicz
- Posty: 139
- Rejestracja: czw 18 cze, 2009 15:24
- Lokalizacja: Bełchatów
a ja polecam za www.puszka.pl przepis na domowe tofu:
Składniki:
0,5 szkl. suchych ziaren soi
sok z cytryny (ok.3 łyżki)
0,5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Namoczyć soję na noc, rano odcedzić i przemyć.
- Zmiksować soję w blenderze razem z 3 szkl. wody i przecedzić przez lnianą lub bawełnianą ściereczkę.
- Otrzymaną papkę zmiksować powtórnie w 1 szkl. świeżej wody.
- Przecedzić powtórnie przez ścierkę.
- Otrzymaną serwatkę gotować przez 3 minuty i odstawić z ognia.
- Dodać sok cytrynowy i sól, a następnie mieszać przez chwilę.
- Odstawić wywar na 15-20 minut i przecedzić przez durszlak.
- Odstawić w durszlaku na 2 godziny.
No i mamy ser gotowy - tanio i niezbyt skomplikowanie.
Przepis wypróbowany - naprawdę niewielka to filozofia, poza tym - tanio i pewność tego, "co jest w środku".
A oprócz tego zostaje cała masa okary - czyli wytłoczyn sojowych, które też są wartościowe i można je wykorzystać na rozmaite sposoby. Ja ostatnio dałam do ciasta, dodam do najbliższego chleba, można robić "kotleciki" - na co tylko fantazja pozwoli.
i BEZ CHEMII.
Zamierzam też poeksperymentować z większą ilością soku z cytryny (żeby było bardziej "twarogowe", a innym razem spróbuję zrobić na słodko - do naleśników "z serem".
Składniki:
0,5 szkl. suchych ziaren soi
sok z cytryny (ok.3 łyżki)
0,5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Namoczyć soję na noc, rano odcedzić i przemyć.
- Zmiksować soję w blenderze razem z 3 szkl. wody i przecedzić przez lnianą lub bawełnianą ściereczkę.
- Otrzymaną papkę zmiksować powtórnie w 1 szkl. świeżej wody.
- Przecedzić powtórnie przez ścierkę.
- Otrzymaną serwatkę gotować przez 3 minuty i odstawić z ognia.
- Dodać sok cytrynowy i sól, a następnie mieszać przez chwilę.
- Odstawić wywar na 15-20 minut i przecedzić przez durszlak.
- Odstawić w durszlaku na 2 godziny.
No i mamy ser gotowy - tanio i niezbyt skomplikowanie.
Przepis wypróbowany - naprawdę niewielka to filozofia, poza tym - tanio i pewność tego, "co jest w środku".
A oprócz tego zostaje cała masa okary - czyli wytłoczyn sojowych, które też są wartościowe i można je wykorzystać na rozmaite sposoby. Ja ostatnio dałam do ciasta, dodam do najbliższego chleba, można robić "kotleciki" - na co tylko fantazja pozwoli.
i BEZ CHEMII.
Zamierzam też poeksperymentować z większą ilością soku z cytryny (żeby było bardziej "twarogowe", a innym razem spróbuję zrobić na słodko - do naleśników "z serem".
Ostatnio zmieniony pn 05 wrz, 2011 10:17 przez Ola_la, łącznie zmieniany 1 raz.