LIDL
Moderator: Moderatorzy
Re: LIDL
Nie wiem gdzie Wy znaleźliście w Lidlu parówki bezglutenowe. Przeszukałem całe półki po kilka razy czytając dokładnie etykiety każdej parówki i albo było, że zawiera śladowe ilości, albo nie było żadnej wzmianki o alergenach;/
Te parówki to KIEŁBASKI WIEDEŃSKIE firma DULANO - 1 opakowanie to 2 plastikowe pojemniczki po 4 długie parówki w środku - koszt 9,99zł, przy składzie mają napis - produkt bezglutenowy. Są w każdym sklepie od dawna, chyba że akurat zabraknie
Poszukaj dobrze, na pewno znajdziesz
A ja mam pytanie o produkty Dulano ale bez napisu że są bezglutenowe - jest takich sporo, nie ma tez informacji że mogą zawierać śladowe ilości - jecie takie ?
MI ostatnio zasmakowała szynka z kurczaka z papryczką jalapeno - pyszna jest, ale brak tego napisu mnie nieco powstrzymuje
.

A ja mam pytanie o produkty Dulano ale bez napisu że są bezglutenowe - jest takich sporo, nie ma tez informacji że mogą zawierać śladowe ilości - jecie takie ?
MI ostatnio zasmakowała szynka z kurczaka z papryczką jalapeno - pyszna jest, ale brak tego napisu mnie nieco powstrzymuje

-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Jeżeli na opakowaniu jest informacja o innych alergenach, to myślę, że możesz być spokojna. Kilka razy wysyłałam maila do Lidla z pytaniem o różne produkty i zawsze zapewniali, że opakowania są dobrze oznakowane. Więc jakby był gluten albo chociaż śladowe ilości, to byłoby to napisane
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
generalnie też myślę że te produkty są porządku, tylko dlaczego nie mają napisu że są bezglutenowe ? Czym różnią się od tych z napisem ? Miejscem produkcji ?Anula80 pisze:Jeżeli na opakowaniu jest informacja o innych alergenach, to myślę, że możesz być spokojna. Kilka razy wysyłałam maila do Lidla z pytaniem o różne produkty i zawsze zapewniali, że opakowania są dobrze oznakowane. Więc jakby był gluten albo chociaż śladowe ilości, to byłoby to napisane
-
Znalazłam dziś prażynki krewetkowe. Skład wydaje się być w porządku: mąka z tapioki, krewetki 18%, cukier, sól, jaja, olej słonecznikowy 30%. Może zawierać soję
-
Sama się dziś do siebie śmiałam w Lidlu
Zauważyłam ciasteczka podobne do tych, które mój brat kiedy przywoził ze Szkocji. Były przepyszne. Wiedziałam, że nie są dla nas, ale z ciekawości zerknęłam na skład. Na pierwszym miejscu: mąka pszenna, ble, ble, ble. Może zawierać gluten
Prawie parsknęłam śmiechem na głos