LIDL

Miejca w kraju i za granicą przyjazne bądź nieprzychylne "bezglutenowcom"

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Adrian
Wyjadacz :)

Re: LIDL

Post autor: Adrian »

U mnie na osiedlu otworzyli Lidla jak kolejka zmaleje to zobaczę co tam mają ciekawego...na razie się nie można tam dopchać... :)
pentlik
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: pentlik »

Nie wiem gdzie Wy znaleźliście w Lidlu parówki bezglutenowe. Przeszukałem całe półki po kilka razy czytając dokładnie etykiety każdej parówki i albo było, że zawiera śladowe ilości, albo nie było żadnej wzmianki o alergenach;/
Magda79
Bardzo Aktywny Forumowicz

Post autor: Magda79 »

Te parówki to KIEŁBASKI WIEDEŃSKIE firma DULANO - 1 opakowanie to 2 plastikowe pojemniczki po 4 długie parówki w środku - koszt 9,99zł, przy składzie mają napis - produkt bezglutenowy. Są w każdym sklepie od dawna, chyba że akurat zabraknie ;) Poszukaj dobrze, na pewno znajdziesz

A ja mam pytanie o produkty Dulano ale bez napisu że są bezglutenowe - jest takich sporo, nie ma tez informacji że mogą zawierać śladowe ilości - jecie takie ?
MI ostatnio zasmakowała szynka z kurczaka z papryczką jalapeno - pyszna jest, ale brak tego napisu mnie nieco powstrzymuje :/.
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Post autor: Anula80 »

Jeżeli na opakowaniu jest informacja o innych alergenach, to myślę, że możesz być spokojna. Kilka razy wysyłałam maila do Lidla z pytaniem o różne produkty i zawsze zapewniali, że opakowania są dobrze oznakowane. Więc jakby był gluten albo chociaż śladowe ilości, to byłoby to napisane
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Kcal
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kcal »

Niestety parówki dla dzieci PIKOK mogą zawierać śladowe ilości glutenu :(
Magda79

Post autor: Magda79 »

Anula80 pisze:Jeżeli na opakowaniu jest informacja o innych alergenach, to myślę, że możesz być spokojna. Kilka razy wysyłałam maila do Lidla z pytaniem o różne produkty i zawsze zapewniali, że opakowania są dobrze oznakowane. Więc jakby był gluten albo chociaż śladowe ilości, to byłoby to napisane
generalnie też myślę że te produkty są porządku, tylko dlaczego nie mają napisu że są bezglutenowe ? Czym różnią się od tych z napisem ? Miejscem produkcji ?
Adrian

Czy soczewica zielona w paczce jest bezpieczna :?: na opakowaniu nie ma nic niepokojącego...
Anula80

Jeżeli ją przejrzysz i ugotujesz, to będzie bezpieczna. Na wszelki wypadek bym ją przepłukała gorąca wodą przed gotowaniem
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Leeloo »

od jutra zaczyna się tydzień grillowania, będą super rybki w ofercie
Adrian

Anula80 pisze:Jeżeli ją przejrzysz i ugotujesz, to będzie bezpieczna. Na wszelki wypadek bym ją przepłukała gorąca wodą przed gotowaniem
Ok tak zrobię :)
Anula80

Znalazłam dziś prażynki krewetkowe. Skład wydaje się być w porządku: mąka z tapioki, krewetki 18%, cukier, sól, jaja, olej słonecznikowy 30%. Może zawierać soję
Adrian

W Lidlu są promocyjne pstrągi patroszone po 2 szt. za 1.59 zł za 100 g bardzo dobre...polecam :!: :)
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Leeloo »

i płaty łososia za 3,49zł bodajże, mniamuś :D

Anula, jadłam te chipsy kilka miesięcy temu, są kozackie. Nic mi po nich nie było..chyba, że niedosyt :P
Anula80

Sama się dziś do siebie śmiałam w Lidlu :P Zauważyłam ciasteczka podobne do tych, które mój brat kiedy przywoził ze Szkocji. Były przepyszne. Wiedziałam, że nie są dla nas, ale z ciekawości zerknęłam na skład. Na pierwszym miejscu: mąka pszenna, ble, ble, ble. Może zawierać gluten :D Prawie parsknęłam śmiechem na głos :P
kasiak195
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kasiak195 »

Dziś pojechałam do Lidla po wędliny Pikok, a dodatkowo kupiłam budyń Pudding Belbake - vanilla (w paczce 5 sztuk) i chocolate (w paczce 3 sztuki) po 1,49zł Gluten free oczywiście. : )
ODPOWIEDZ