trzymaj się tekili i luxusowej :-) Z tego co się orientuję, Finlandia ze zboża jest robiona.Gośka lost pisze: no a jak z innymi wódkami? finlandia? czysta żołądkowa?
Alkohole...
Moderator: Moderatorzy
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Nie wiadomo, gdyż teoretycznie proces technologiczny wyklucza możliwość pozostałości glutenu w wódce po destylacji. Niestety, teoria swoje, a życie swoje: wg doktror Gregorek wódki przebadane w laboratorium przy CZD zawierają pewne ilości glutenu. Nie istnieje żaden spis wódek niebezpiecznych i bezpiecznych. Pewne są tylko te z ziemniaków - Luksusowa, chyba Palace i Chopin, ale nie pamiętam....
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 75
- Rejestracja: wt 09 gru, 2008 20:10
- Lokalizacja: ok. Rzeszowa
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 75
- Rejestracja: wt 09 gru, 2008 20:10
- Lokalizacja: ok. Rzeszowa
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 75
- Rejestracja: wt 09 gru, 2008 20:10
- Lokalizacja: ok. Rzeszowa
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Ja losujęJakim cudem czysta żołądkowa może mieć gluten?

● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 75
- Rejestracja: wt 09 gru, 2008 20:10
- Lokalizacja: ok. Rzeszowa
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Niestety, nie wiem tego. Musiałabyś poprosić konkretnego producenta, aby przeprowadził badanie swojego produktu na obecność glutenu. Wiele jest takich zagwozdek w temacie glutenu.czyli mogę (a raczej są dopuszczalne alkohole) które nie mają glutenu i są kilkaktotnie destylowane?
Takczy na "opakowaniu" jest umieszczona liczba destylacji?
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 75
- Rejestracja: wt 09 gru, 2008 20:10
- Lokalizacja: ok. Rzeszowa
Kiedyś próbując piwa, na drugi dzień miałem odczucie ssania, bulgotania w "brzuchu" teraz pijąc wódkę czuje się dobrze na drugi dzień.
Jestem tutaj kolejnym przypadkiem który dowodzi, że z wódką nie jest chyba tak źle, w końcu to my jesteśmy sami sobie barometrem. Dodam że zdarzy mi się pobalować z Żubrówką, Finlandią Red, Żołądkową mięta, na drugi dzień nie mam żadnych sensacji.
Jestem tutaj kolejnym przypadkiem który dowodzi, że z wódką nie jest chyba tak źle, w końcu to my jesteśmy sami sobie barometrem. Dodam że zdarzy mi się pobalować z Żubrówką, Finlandią Red, Żołądkową mięta, na drugi dzień nie mam żadnych sensacji.
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
A co mają powiedzieć Ci, co po piwie nie mają sensacji?
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
smirnoff
Na hiszpanskich stronach wyczytalam,ze Smirnoff jest robiony z kukurydzy no I potrojnie destylowany.A propo to zgadzam sie z Paulino,ja dokladnie rozpoznaje kiedy pojadlam czy popilam glutenu I zgadzam sie z nim co do zubrowki cz zoladkowej z mieta.Rafal_tata pisze:A co maj? powiedzie? Ci, co po piwie nie maj? sensacji?
Pozdrawiam
bettan
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 75
- Rejestracja: wt 09 gru, 2008 20:10
- Lokalizacja: ok. Rzeszowa