Osoby przechodzące na dietę często skarżą się na specyficzny smak (i inne cechy) bezglutenowego chleba czy bułek. Dlatego postanowiliśmy sprawdzić po raz kolejny, które pieczywo zdaniem polskich bezglutenowców jest najsmaczniejsze. W naszym konkursie biorą udział wyłącznie produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa. Zaproszenie do wzięcia w nim udziału wysłaliśmy do wszystkich licencjonowanych producentów pieczywa. W konkursie postanowiło wziąć udział dziewięciu z nich, wszyscy zgłosili wybrane przez siebie produkty.
Pokażmy producentom jakie pieczywo najbardziej nam odpowiada. Niech wyniki konkursu będą dla nich wskazówką, w którą stronę powinni zmierzać tworząc nowe receptury.
Wybieramy w czterech kategoriach: „Pieczywo tradycyjne – chleb świeży”, „Pieczywo tradycyjne – chleb o przedłużonej trwałości”, „Pieczywo tradycyjne – bułki” oraz „Pieczywo chrupkie”. Można oddać jeden, dwa lub trzy głosy w każdej kategorii. W sumie można więc zagłosować na maksymalnie 12 produktów. Uwaga – osoba głosująca może wypełnić formularz tylko jeden raz.
Uroczyste rozwiązanie konkursu oraz przyznanie nagród producentom odbędzie się podczas targów Gluten Free EXPO V 8 maja 2020 w Krakowie.
Konkurs trwa przez miesiąc, od 2 marca do 2 kwietnia 2020r.
Regulamin konkursu dostępny jest tutaj:
https://celiakia.pl/konkurs/Najsmacznie ... u_2020.pdf
Zapraszamy do głosowania!

FORMULARZ KONKURSOWY:
https://celiakia.pl/konkurs/