Smaczne pieczywo bezglutenowe jest jednym z najbardziej pożądanych produktów przez osoby na diecie bezglutenowej.
Osoby przechodzące na dietę często skarżą się na specyficzny smak (i inne cechy) bezglutenowego chleba czy bułek. Dlatego postanowiliśmy sprawdzić po raz kolejny, które pieczywo zdaniem polskich bezglutenowców jest najsmaczniejsze. W naszym konkursie biorą udział wyłącznie produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa. Zaproszenie do wzięcia w nim udziału wysłaliśmy do wszystkich licencjonowanych producentów pieczywa. W konkursie postanowiło wziąć udział dziewięciu z nich, wszyscy zgłosili wybrane przez siebie produkty.
Pokażmy producentom jakie pieczywo najbardziej nam odpowiada. Niech wyniki konkursu będą dla nich wskazówką, w którą stronę powinni zmierzać tworząc nowe receptury.
Wybieramy w czterech kategoriach: „Pieczywo tradycyjne – chleb świeży”, „Pieczywo tradycyjne – chleb o przedłużonej trwałości”, „Pieczywo tradycyjne – bułki” oraz „Pieczywo chrupkie”. Można oddać jeden, dwa lub trzy głosy w każdej kategorii. W sumie można więc zagłosować na maksymalnie 12 produktów. Uwaga – osoba głosująca może wypełnić formularz tylko jeden raz.
Uroczyste rozwiązanie konkursu oraz przyznanie nagród producentom odbędzie się podczas targów Gluten Free EXPO V 8 maja 2020 w Krakowie.
Konkurs trwa przez miesiąc, od 2 marca do 2 kwietnia 2020r.
Regulamin konkursu dostępny jest tutaj:
https://celiakia.pl/konkurs/Najsmacznie ... u_2020.pdf
Zapraszamy do głosowania!
FORMULARZ KONKURSOWY:
https://celiakia.pl/konkurs/
KONKURS – Wybierz Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2020
Moderator: Moderatorzy