Życzę powodzenia
Moderator: Moderatorzy
No i co wykazały te wycinki? Wszystko o.k.?Ela pisze:miałam z wycinkami
Pasaż? Gastroskopia ma sens jedynie wtedy, gdy nie jesteś na diecie. W przeciwnym razie można sobie spokojnie darować.Ela pisze:Teraz mam skierowanie na zdjęcie RTG przewodu pokarmowego i jelita cieńkiego
Skoro miałaś celiakię to ją masz i już. Z tego się nie wyrasta.ewar pisze:W dzieciństwie miałam stwierdzoną celiakię i byłam na diecie bezglutenowej.
No, pewnie szuka czegoś innego, nie jest to najgorszy pomysł. Ale kolonoskopią celiakii nie wykryje, nie ten kawałek jelita.ewar pisze:Teraz mój lekarz kieruje mnie na kolonoskopię
Zmień lekarza i to natychmiast. Szkoda Twojego zdrowia na takiego konowała.ewar pisze:a nie chce słuchać, że to może być powrót celiakii.
Hm, pierwszy "gastrolog" (niestety tak się zwał, choć ja o nim inaczej niż - przepraszam - konowałewar pisze:Brałam leki w tym duspatalin retard, ale to słabo na mnie działa.
Nie znaczy, że nie występujeewar pisze:W moim mieście celiakia nie jest znana.
Jezyk przekrecic na bok, niczego nie probowac przelykac, myslec o czyms innym; gleboko i regularnie oddychac. Naucz sie oddychac gleboko i powoli, a zobaczysz - zanim sie obejrzysz bedzie po wszystkim!Ela pisze:Ale gastroskopii nienawidzę :029: duszę się i ostatnio niedałam sobie zrobić , niewiem jak to przetrzymać.
NOSEM! najważniejsze jest złapanie równego oddechu nosem! Jak to Ci się uda, to cała gastroskopia nie jest taka okropna. Ja miałem badanie pewnej zimy, w czasie lekkiego kataru, to był dopiero hardcore, ale i na to lekarze są przygotowani. Przecież nikt nie pęka ze śmiechu podczas gastroskopii...Trillion pisze:Gastrolog tez musi byc sprawny, ale oddychac za ciebie nie bedzie![]()