Dieta bezglutenowa, wysokobiałkowa, siłownia, przyrost masy

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ObywatelPK
Nowicjusz
Nowicjusz

Dieta bezglutenowa, wysokobiałkowa, siłownia, przyrost masy

Post autor: ObywatelPK »

Witam

Czy Ktoś ma doświadczenie w rozpoczęciu ćwiczeń na siłowni, nastawionych na masę mięśniową, zaraz po rozpoznaniu celiakii i w momencie przejścia na dietę bezglutenową?

Rozumiem, że duży brzuch i wychudzone kończyny mogą być spowodowane wieloletnia, nierozpoznaną celiakią?

Czy wysoka zawartość białka zwierzęcego w diecie szkodzi regeneracji jelit?
Ostatnio zmieniony sob 06 lis, 2010 13:52 przez ObywatelPK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
titrant
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Post autor: titrant »

Zależy jak wysoka. Ale dopóki rozsądnie wysoka, przypuszczam, że nie szkodzi. W końcu kosmki też muszą się z czegoś odbudować :D. Pewnie białka powinno być nawet więcej niż u zdrowego, bo pewnie mniej jest asymilowana z racji uszkodzeń powierzchni chłonnej jelita.
Ostatnio zmieniony sob 06 lis, 2010 14:22 przez titrant, łącznie zmieniany 1 raz.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
muzykomaniak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: muzykomaniak »

Hej
jA przedtym jak zachorowalem duzo cwiczylem na silowni i ogolnie zajmowalem sie sportem.Teraz od pół roku cwicze breakdance.teraz jak jestem od 1.5 roku na diecie bezglutenowej i bezmlecznej sa mniejsze rezultaty ale sie nie poddaje....Najwazniejsze sa checi i dobra motywacja......
ODPOWIEDZ