Witam,
Widziałam bardzo dużo wpisów osób z podobną sytuację i mam nadzieję, ze ja zaczerpnę z tej skarbnicy

Zacznę od tego, ze moja myśl by cos szukac u siebie związanego z nietolerancją glutenu czy alergią jest spowodowane tez wizyta u dermatologa. Od bardzo dawna walczę z trądzikiem, (mam juz 22 lata) i jak z wiatrem walczę..Zauwazylam, ze nasila sie on właśnie w szczególności po zjedzeniu chleba, kopytek, pizzy, ziemniaki.... Brzuch bardzo często tez dawał znać uczucie przelewania sie,jeżdżenia" po jelitach.(dość często biegunka) Kiedy miałam zalecenie, by spróbować odstawić gluten, skora uspokoiła się,brzuch tez ok. Kiedy wczoraj znajomy poczęstował mnie kopytkami, reakcja- biegunka i znów uczucie kruczenia, przelewania w jelitach. ( pojawiły sie nowe reakcje na skórze. Dodam ze nie jest to trądzik różowaty tylko grudkowy)
Testy alergiczne( nakłuwane pokarmowe) nic nie wykazały.
Panel z krwi F 79 >0,10 Ku/L czyli jak dostałam w opisie norma.
Nie chcę tez na sile szukać...
Wiec chciałam zapytać, czy jest sens szukać dalej? Co robic?
Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam
