ps. bardzo pomogła mi pani z koła z Bydgoszczy mam juz podstawy na komisję
Moderator: Moderatorzy
Tak, ja stawałam z Olą.Tylko,że my z samych Kielc to najpierw stajemy na komisji w Miejskim Zespole do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności na ul.Zamenhoffa. Nie jestem pewna czy Ty też tam,czy od razu do Urzędu Wojewódzkiego... Nas załatwili negatywnie, chcę się odwołać,ale nie bardzo mam pojęcie jak to zrobić.emalia_com pisze:A czy stawał ktoś z celikią w Świętokrzyskim a dokładnie w Kielcach?
Zgadza się do 16 roku życia miałam zasiłek pielegnacyjny,natomiast po stawieniu się na komisje po ukonczeniu 16 roku życia ten zasiłek został mi odebrany,pomimo tego,że nadal sie uczyłam.asiar pisze:Czytam i nie mogę się nadziwić. Z Twojej wypowiedzi wynika,że do 16 lat miałaś zasiłek, a jakoś do tej pory spotykałam się z przepisem,że u kogo orzeczono niepełnosprawność przed ukończeniem właśnie 16 lat, temu (o ile się uczy) przedłużają zasiłek niemal automatycznie. Nie jestem jakoś głęboko osobiście zainteresowana akurat taką sprawą, ale na Twoim miejscu podrążyłabym jeszcze i nie poddawała się tak łatwo.
Chyba, że teraz po ukończeniu 16 lat byłaś na komisji po raz pierwszy. Wtedy faktycznie marne szanse