podobny wątek już jest ale jest jakiś dziwny i mocno zaofftopoiony i w sumie się z niego wiele nie dowiedziałem, więc postanowiłem założyć nowy, jeśli jednak to jest problem dla adm. to proszę o połączenie obu wątków i z góry przepraszam a tero do meritum.
No więc ilu nas jest wege-gluciów? Ja z dietą wegetariańską zacząłem flirtować już dawno temu ale miłość do steków, McDonalda, chińczyka oraz strach przed brakami białka na siłowni mnie mocno ograniczał w swoich postanowieniach. Na dietę wegetariańska przerzuciłem się dopiero od początku tego roku i bardzo mi pod-pasowała. W sumie przygotowała mnie też do celiakii, ponieważ uniezależniła mnie właśnie od McDonalda, chińczyka, jedzenia na mieście itd. dzięki niej nauczyłem się też sporo o gotowaniu a w diecie wegetariańskiej i wegańskiej gluten jest stosunkowo rzadkim składnikiem (żal wieki tylko seitana

W każdym bądź razie bardzo polecam wegetariańską dietkę wszystkim gluciom. Ciekawi mnie bardzo ile jest osób na tym forum które nie jedzą mięsa oraz wasze doświadczenia, więc zapraszam do dyskusji.
Pzdr