Witam wszystkich

mam problem z interpretacją wyników mojego badania histopatologicznego dwunastnicy. Wydaje mi się (z tego co przeczytałam na temat celiakii) że opis tego badania wskazuje na to że mam celiakię. Ale zacznę może od początku. Od 5 lat (aktualnie mam 25 lat) borykam się z nawracająca anemią. Do tej pory preparaty podawane doustnie działały ale od listopada 2015 roku biorę żelazo a wyniki stoją w miejscu

Chodziłam po wielu lekarzach aż w końcu wylądowałam u gastrologa, który dał mi skierowanie na gastroskopie i kolonoskopie. Kolonoskopia wyszła w porządku jednak lekarz przeprowadzający gastroskopię powiedział że moja dwunastnica na 90% wskazuje na chorobę trzewną. Pobrał mi wycinki i wynik badania wygląda następująco: "Błona śluzowa dwunastnicy ze znacznie spłaszczonymi kosmkami. W nabłonku liczne IEL a w blaszce właściwej wzmożony naciek zapalny z komórek jednojądrowych. Obraz nasuwa podejrzenie choroby trzewnej - Marsh 3b/3c". Biorąc pod uwagę moje objawy (anemia, ciągłe zmęczenie i osłabienie, całe życie wzdęcia i zaparcia, w ciągu ostatnich 6 m-cy schudłam 10 kg i nie mogę przytyć - aktualnie ważę 49 kg przy 166cm) oraz wynik badania histopatologicznego jestem niemal pewna że to celiakia - czy możecie mi to potwierdzić? Byłam z wynikami u gastrologa, który przepisał mi skierowania na te badania ale jest chyba kompletnie nieogarnięty w tym temacie. Nie potwierdził mi celiakii ale powiedział że mogę przejść na tymczasową dietę bezglutenową w 70% - czyli wykluczyć tylko pieczywo i produkty mączne. Zabronił mi także jeść świeże owoce i warzywa (jak to się ma de tej choroby to nie wiem

). Dał mi także skierowania na przeciwciała, które to badanie będę robić już po świętach.
Czytając na temat celiakii byłam pewna że biopsja jelita cienkiego jest rozstrzygająca w diagnozie tej choroby a lekarz nic mi nie potwierdził

więc nie wiem co teraz? Czy iść do innego lekarza? Nie wiem już czy stosować się do diety czy może mieć nadzieję, że to jednak nie to? Boję się że jeżeli przeciwciała wyjdą ujemne (jak byłam dzieckiem wyszły ujemne dlatego wynik biopsji był dla mnie ogromnym szokiem

) to lekarz powie że to nie celiakia..
Pozdrawiam