Zmiana wygladu brzucha!?

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tamsiczek
Nowicjusz
Nowicjusz

Zmiana wygladu brzucha!?

Post autor: Tamsiczek »

Witam forumowiczow :) sprawa jest dosc dzika... Mam stwierdzona celiaczyne 1stopnia.. Od 2 lat mecza mnie ogromne wzdecia, zaparcia i biegunki na przemian.. Ale nie o tym. Powoli wpqdam w paranoje, milion usg brzucha, gastro.. I zero odpowiedzi, nawet lekarz uwaza ze jest ok. Wzdecia mam czy cos zjem czy nie( rowniez mimo diety) .. Gdy napinam miesnie brzucha to po obu stronach pokazuja sie pionowe wybrzuszenia, cos w rodzaju wylazacych jelit albo pod naporem cisnienia gazy gromadza sie w tychc przestrzeniach, zalaczam fote... Blagam pomozcie bo juz sama nie wiem gdzie szukac pomocy

p.s
w przypadkuj mojej historii z celiakia ... ja bylam cale zycie chuda.. prawdopodobnie chorowalam tez cale zycie nie wiedzac o tym.. gdy wyszlo ze mam celiakie ( gastro, histopaty itp) przytylam ;x wraz z tym objetosc brzucha zwiekyla mi sie dwukrotnie ( przytylam tylko w brzuchu)
Ostatnio zmieniony sob 11 cze, 2016 17:20 przez Tamsiczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tamsiczek
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Zmiana wygladu brzucha!?

http://imgur.com/7FeBWxR za duze foto bylo:< daje link ... to wybrzuszenie widac najbardziej jak pada Cien po prawej stronie zdjecia.
Tamsiczek
Nowicjusz
Nowicjusz

ktokowlwiek?
sekunda
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: sekunda »

A od jak dawna jesteś na diecie bg? Czy sprawdzałaś tolerancję laktozy? Badałaś mikroflorę jelit?
Tamsiczek
Nowicjusz
Nowicjusz

od 6 miesiecy , nie badalam chyba mikroflory ( troche tych badan bylo ) Laktozy nie spozywam :) zadnego nabialu nie jem
Awatar użytkownika
pleomorfa
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Post autor: pleomorfa »

Hej spokojnie, nikt nie czatuje na forum, żeby być na już ;)
Czasami trzeba poczekać na odpowiedź.

Nie bardzo widzę jakiś odchył na tym zdjęciu. Może kwestia cienia.

Może być, że coś co masz w diecie Ci nie służy. Bez dokładnej analizy przypadku (w tym co jesz, kiedy, z czym itp.) i na podstawie zdjęcia nie da się stwierdzić o co w ogóle chodzi.

Badania typu usg wychodzą dobrze i jelita nie są zagazowane?
Jeśli tra­cisz pieniądze, nic nie tra­cisz. Jeśli tra­cisz zdro­wie, coś tra­cisz. Jeśli tra­cisz spokój, tra­cisz wszystko. - Bruce Lee
ODPOWIEDZ