Podróże - jak sobie radzicie?
Moderator: Moderatorzy
- olcia13-61
- Aktywny Nowicjusz
Re: Podróże - jak sobie radzicie?
Siemka wszystkim. Czy są tu osoby, które wybierają się również w dłuższe podróże za granicę? Zastanawiam się czym się żywić na takim wyjeździe. Pozostaje chyba dowiedzieć się jak brzmi "gluten" w danym języku i szukać na etykietkach w sklepach.
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Zależy jak daleko i na jak długo 
Ja byłam maks miesiąc, natomiast grunt to przygotować sobie karteczkę z rzeczami, których nie możesz w danym języku, ewentualnie spisać sobie też dla siebie taką karteczkę z ewentualnymi słowami pod którymi w składzie mogą występować.
I wychodzę z założenia, że... owoce i warzywa są wszędzie

Ja byłam maks miesiąc, natomiast grunt to przygotować sobie karteczkę z rzeczami, których nie możesz w danym języku, ewentualnie spisać sobie też dla siebie taką karteczkę z ewentualnymi słowami pod którymi w składzie mogą występować.
I wychodzę z założenia, że... owoce i warzywa są wszędzie

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Ja zazwyczaj po prostu zamawiam to, co wiem, że na pewno nie zawiera glutenu.
Nie lubię wspominać w restauracjach że stosuje diete bezglutenową i co mogą mi polecić. Najlepiej wybrać to co jesteśmy przekonani, że glutenu zawierać nei może