Kresto
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Kresto
Sante ma prawie na wszystkim ostrzeżenie, że może zawierać gluten
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Ja Sante unikam jak ognia.
Poza tym to wątek o Kresto.
Poza tym to wątek o Kresto.
-
Zgadzam się, też nie kupuję. A co do kresto, to słabo ostatnio wypadają 

Moim zdaniem ostatnio właśnie się poprawiło, bo słonecznik i siemie lniane było czysteAnula80 pisze:Zgadzam się, też nie kupuję. A co do kresto, to słabo ostatnio wypadają

-
To super 
Adrian przebierasz zawsze?

Tak zawsze sprawdzam.Anula80 pisze:To super
Co w takim przypadku z mielonym siemieniem lnianym? Wygląda na to, że bezpieczniej kupować zwykłe, które można przejrzeć pod kątem obecności obcych ziaren, a potem je samodzielnie zmielić.
- pleomorfa
Można kupić certyfikowane :-).
Amarello lub Bauckhof.
Amarello lub Bauckhof.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Będę dzisiaj szukać - akurat planuję zakupy w sklepie ze zdrową żywnością, a może i w Rossmannie na dziale bg.
-
- Nowicjusz
Piszecie tu o słoneczniku i siemieniu lnianym (nie wiem jak odmienić), a co z pozostałym ich asortymentem? Używacie? Chodzi mi głównie o rodzynki, morele, śliwki suszone - nie ma na nich nic napisane, że mogą zawierać gluten, w przeciwieństwie do Bakallandu.
Rodzynki kupiłam ostatnio z HELIO, na których w ogóle nie ma informacji o ewentualnej zawartości glutenu, a w najnowszej wersji nie ma też konserwantów, więc generalnie są dużo zdrowsze. Teraz planuję kupować bakalie wyłącznie z HELIO, a te z Bakallandu kończy rodzinka. Ale ja też jestem na diecie dość krótko (miesiąc), więc może niech ktoś bardziej doświadczony się wypowie.
-
- Nowicjusz
Napisałam e-mail odnośnie tej linii helio natura.
Jak na razie na KRESTO nie widziałam, żeby było napisane, że może zawierać gluten, więc tego się trzymam. W końcu córka nie zjada całej paczki, tylko kilka owoców do owsianki :-) bezglutenowej oczywiście :-)
Jak na razie na KRESTO nie widziałam, żeby było napisane, że może zawierać gluten, więc tego się trzymam. W końcu córka nie zjada całej paczki, tylko kilka owoców do owsianki :-) bezglutenowej oczywiście :-)