Cześć,
czy mógłby mi ktoś polecić sprawdzonego lekarza gastrologa w Krakowie, który ma doświadczenie w "leczeniu" celiakii i choroby Duhringa? Znalazłem jeden wątek na forum, ale on jest sprzed paru lat, więc pozwoliłem sobie założyć nowy.
Dotychczas byłem u dermatologa i gastrologa na NFZ, zrobiłem badania (histopatologiczne i krew). Stwierdzono celiakię.
Tylko, że gastrolog, u którego byłem, okazał się średnio pomocny. Skierowanie na gastroskopię dał mi z wielką łaską, nie był w stanie stwierdzić czy choruję na Duhringa czy nie. Jego diagnoza i zalecenia sprowadziły się do twierdzenia: "ma pan celiakię, musi pan stosować dietę bezglutenową".
W związku z tym szukam odrobinę bardziej zaangażowanego lekarza i przede wszystkim takiego, który ma doświadczenie w leczeniu tego typu chorób. Oczywiście chodzi mi o lekarza przyjmującego prywatnie, bo NFZu mam już naprawdę dosyć i boję się robić tam gastroskopii.
lekarz - Kraków
Moderator: Moderatorzy
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: lekarz - Kraków
Pani dr Przybyszewska przyjmuje prywatnie dorosłych i zna się na celiakii
Na forum powinien być gdzieś kontakt

Na forum powinien być gdzieś kontakt
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Re: lekarz - Kraków
Dzięki za odpowiedź!