Petycja do ściągnięcia
Moderator: Moderatorzy
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Jestem w szoku pozytywnym, 5 (pięć) osób wzięło ode mnie petycję, powiedzieli, że pomogą zbierać podpisy. Nie wiem co z tego wyjdzie czy to nie tylko ich słomiany zapał ale wydrukowałam i dałam.
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- little_devil
- Nowicjusz
Wybaczcie jesli odgrzewam stary temat, piszę nie w tym dziale czy cus (pozdrowienia dla moderatora
). Chcialbym sie dowiedziec czy petycja moze byc w wersji elektronicznej? Mozna by zamiescic chocby w serwisie www.petycje.pl. Moze cos w tym stylu => http://petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=1624 (L-C i WZJG)??

Wydaje mi się że to dobry pomysł, ale fundacja powinna o tym zadecydować.. Czy nasza petycja jest do ściągnięcia na innej stronie niż nasza? Dobrze by było żeby na innych stronach internetowych również była możliwość ściągnięcia, np. strony dla alergików, może jakiś portal medyczny itp., z adresem do odesłania.
-
- Aktywny Forumowicz
-
- Aktywny Forumowicz
-
- Aktywny Forumowicz
- little_devil
- Nowicjusz
- Małgorzata
- -#Moderator
Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie, oznajmiam, że żyję i biorę się do pracy
))), także w sprawie petycji. Otóż, wyjaśniając kilka wątpliwości, uważam, że:
1. podpisywać mogą się wszyscy, także niepełnoletni (ale oczywiście bez przesady, powiedzmy od jakiegoś 15, 16 roku życia), nie wiem czy są jakieś szczególne uregulowania w zakresie zbierania podpisów pod petycjami, ale nasze nie ma na celu np. poparcia jakiejś osoby na kandydata na posła, gdzie może być weryfikacja tychże podpisów pod kątem pełnoletności, a ma jedynie ( i aż ) uświadomić władzom jak dużym i ważnym problemem społecznym jest celiakia i dieta bezglutenowa
2. bardzo Was więc proszę o drukowanie petycji i zbieranie pod nią możliwie największej liczby podpisów (akcja na pewno jeszcze potrwa, więc jest trochę czasu), a jeśli chodzi o jej wersję elektroniczną - tu muszę jeszcze popytać...
3. osoby, które uznają, że mają już sporą liczbę podpisów bardzo proszę o przesłanie tej informacji do mnie ( gaskaz@tlen.pl lub jako pw na forum), a wtedy podam adres pocztowy, na który będzie można je przesłać do Fundacji (nie podaję go wszem i wobec, bo na razie mieści się ona w moim prywtnym domu:))
4. obiecuję już teraz na bieżąco wyjaśniać wszelkie wątpliwości i szybko odpowiadać na pytania
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Małgorzata

1. podpisywać mogą się wszyscy, także niepełnoletni (ale oczywiście bez przesady, powiedzmy od jakiegoś 15, 16 roku życia), nie wiem czy są jakieś szczególne uregulowania w zakresie zbierania podpisów pod petycjami, ale nasze nie ma na celu np. poparcia jakiejś osoby na kandydata na posła, gdzie może być weryfikacja tychże podpisów pod kątem pełnoletności, a ma jedynie ( i aż ) uświadomić władzom jak dużym i ważnym problemem społecznym jest celiakia i dieta bezglutenowa
2. bardzo Was więc proszę o drukowanie petycji i zbieranie pod nią możliwie największej liczby podpisów (akcja na pewno jeszcze potrwa, więc jest trochę czasu), a jeśli chodzi o jej wersję elektroniczną - tu muszę jeszcze popytać...
3. osoby, które uznają, że mają już sporą liczbę podpisów bardzo proszę o przesłanie tej informacji do mnie ( gaskaz@tlen.pl lub jako pw na forum), a wtedy podam adres pocztowy, na który będzie można je przesłać do Fundacji (nie podaję go wszem i wobec, bo na razie mieści się ona w moim prywtnym domu:))
4. obiecuję już teraz na bieżąco wyjaśniać wszelkie wątpliwości i szybko odpowiadać na pytania

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Małgorzata
List do Ministra
Dowiedziałam się od pewnego urzędnika, który mi listę podpisał, że każde takie pismo, pod którym są zbierane podpisy, powinno na końcu zawierać klauzulę o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych oraz że "po wszystkim" zostaną te listy komisyjnie zniszczone. I co Ty na to, Fundacjo?
- Małgorzata
- -#Moderator