Solarium
Moderator: Moderatorzy
Co prawda z solarnium nigdy nie korzystałam, ale jeszcze w czasach gdy miałam zmiany skórne, opalałam się - aczkolwiek zawsze używałam kremów z wysokim filtrem i nigdy nie siedziałam długo na słońcu, ale nigdy nic się nie stało. Zresztą - jeśli przejdziesz na dietę, i ewentualnie jeśli będzie to konieczne będziesz brał leki to objawy skórne w powinny ustąpić.
Swego czasu wyglądałam tak, że się mnie znajomi pytali czy mąż mnie w domu bije
Po roku diety zostały mi tylko ciemniejsze przebawrwienia w miejscu gdzie kiedyś była wysypka. Jak ktoś nie wie czego szukać, to nawet nie zauważy.
Swego czasu wyglądałam tak, że się mnie znajomi pytali czy mąż mnie w domu bije
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Na diecie od stycznia 2006
Na diecie od stycznia 2006
Dopóki nie stwierdzono u córki celiakii dziwiłam się, że pomimo długiego przebywania na słońcu ona była blada jak ściana. Od ponad pół roku jest na diecie, zmiany skórne zniknęły. W tym roku po raz pierwszy jest opalona, owszem jeszcze trochę w łatki ale to już coś. Jeżeli chodzi o wygląd to ona wyglądała koszmarnie, ręce nogi cała twarz w rozdrapanych plamkach. W nocy spałam z nią i pilnowałam aby nie drapała. Efekt nieprzespane noce dla niej i dla mnie, koszmar. Rok tułałam się po lekarzach z pytaniem co to?. Szukałam daleko , a znalazłam blisko osobę która wreszcie dała odpowiedź. Terraz jest wesołym pogodnym, wyspanym i opalającym się dzieckiem. Przy stosowaniu diety plamki znikają (zazwyczaj do 6 miesięcy) i problem się rozwiązuje 

Elwira