Jak często chodzicie do lekarza???
Moderator: Moderatorzy
-
- Aktywny Forumowicz
Ja tez niemialam pojecia o tej chorobie jestem juz na niej od ponad 2 lat i wogole niechodze do lekarza robie tylko morfologie i żelazo narazie wszystko jest dobrze, ale szczerze powiem ze chciałabym życ bez tej chory mimo że ona jest neiuciążliwa to jednak jest, czy moze mi ktoś powiedzieć czy jest chociaż jakaś dorosła osoba która z tego wyszła.
Jeżeli "tą" chorobą jest celiakia, to można ją zaleczyć i żyć na diecie bez żadnych objawów, a nawet po kilku latach diety można znów przez kilka lat żyć bez diety i bez objawów (czego oczywiście nie polecamy z uwagi na postępujące wówczas wyniszczenie wewnętrzne), ale z tego się nie wychodziwiolka pisze:Ja tez niemialam pojecia o tej chorobie
Dziekuje za rade ale juz probowalam wrocic do narmalnego jedzenia chociaz na troche co skutkowalo tak jak ty wczesniej napisalas wyniszczeniem organizmu wewnatrz i schudnieciem prawie 7 kg co przy mojej wadze nieidzie ku dobremu(teraz waze 50 kg) wiec niewiem czy odwaze sie jeszcze raz sprobowac normalnie jesc. jestem troche bojaca osoba wiec wole nieryzykowac
- Małgorzata
- -#Moderator
- Magdalaena
- -#Moderator
- vixi
- Bardzo Aktywny Forumowicz
no teraz zaczęłam znowu maraton jeśli chodzi o lekarzy bo zaczęło mi wszystko nawalać - głównie żołądek... odezwał się znowu helico i jakieś dziwne bóle - na razie testują na mnie leki - bo jak wiadomo nie wszystkie mogę więc mało ich zostało a te które by mi od razu ponoć pomogły są nie dozwolone dla celiaczka
"...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi - bo nie jesteś sam. Niech dobry Bóg zawsze cię za rękę trzyma..."
- Magdalaena
- -#Moderator
- GosiaM
Faktycznie, przecież oni mogli coś nie zrozumieć i podać nie tak, albo frytki były robione w tłuszczy, który wcześniej był wykorzystany do robienia czegoś z mąką pszenną.
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- vixi
STOP KOCHANI.... bóle zaczęły się przed wyjazdem - a we Francji jadłam głównie jedzenie przywiezione z Polski... po prostu ciś mi sie popsuło w brzuszku... ale dzięki za troskę i dyskusję - jesteście kochani aż żal mi was zatrzymywać...
"...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi - bo nie jesteś sam. Niech dobry Bóg zawsze cię za rękę trzyma..."