Do podziekowań się dołączam.kabran pisze: I dzięki dla Sheep za nawigację w Wa-wie, i dla Piotra za transport.
Spotkanie założycielskie Stowarzyszenia
Moderator: Moderatorzy
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Właśnie dotarłam do domku i cieszę się, że byłam!!
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Gratulacje :=D>: :=D>: dla tych wszystkich, którzy są twórcami Stowarzyszenia. To wspaniałe, że stało się ono faktem.
Mimo, że nie było mnie na spotkaniu - czego bardzo żałuje - chcę należeć do Stowarzyszenia i czekam na obszerniejszą relację.
Mimo, że nie było mnie na spotkaniu - czego bardzo żałuje - chcę należeć do Stowarzyszenia i czekam na obszerniejszą relację.
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Na diecie od stycznia 2006
Na diecie od stycznia 2006
Pomału odchodzi mi zmęczenie po wczorajszym dniu. Wyprawa samodzielna poza Białystok to dla mnie wyzwanie. Zawsze po podrożach odchorowuję kilka dni. Ale warto było
. Dziękuję Nastce Dominikowi, Agniesi i Piotrowi za pomoc w dojechaniu z dworca i na dworzec. Małgorzato - Twój zapał i optymizm powino się pokazywac wszystkim, którzy zajmują się stowarzyszeniami. Wiem co piszę, bo sama działam (wolontariacko) w świetlicy socjoterapeutycznej przy jednym stowarzyszeniu, ale tamtym prowadzącym optymizmu i zapału brak. Nie mają takiego spida. Cieszę się że byłam i już!
A do GosiM. Ten pociąg o 16.10 jednak był, cho wchodziłam do niego z zaniepokojeniem, czy na pewno dojadę nim do domu
Lili

A do GosiM. Ten pociąg o 16.10 jednak był, cho wchodziłam do niego z zaniepokojeniem, czy na pewno dojadę nim do domu

Lili
Lili
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
ojej... ale to właściwie dobrze... szybciej dotarłaś do domku. Pozdrawiam Cię cieplutko.Lili pisze:A do GosiM. Ten pociąg o 16.10 jednak był, cho wchodziłam do niego z zaniepokojeniem, czy na pewno dojadę nim do domu :)Lili
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Małgorzata
- -#Moderator
Bardzo, bardzo dziękuję Wam za miłe słowa
Mi też takie spotkania dodają skrzydeł. Mam nadzieję, że zapał nam będzie dopisywał i nie poddamy się, bo czeka nas wiele pracy, jeśli nasze Stowarzyszenie ma coś znaczyć. Niedługo uporamy się z formalnościami (niestety trochę to trwa) i będzie można się zapisywać i rozwijać naszą organizację. Pamiętajcie - wspólną!
Dziękuję Kabran, anakon, Sheep, Piotrowi Kowalskiemu, Grażynie, danusi, jej córce Ilonie, Lili, Dominikowi78L, koteczkowi, GosiM, Ani M., Agniesi i Nastce za to, że byli i że nie jest im wszystko jedno

Mi też takie spotkania dodają skrzydeł. Mam nadzieję, że zapał nam będzie dopisywał i nie poddamy się, bo czeka nas wiele pracy, jeśli nasze Stowarzyszenie ma coś znaczyć. Niedługo uporamy się z formalnościami (niestety trochę to trwa) i będzie można się zapisywać i rozwijać naszą organizację. Pamiętajcie - wspólną!

Dziękuję Kabran, anakon, Sheep, Piotrowi Kowalskiemu, Grażynie, danusi, jej córce Ilonie, Lili, Dominikowi78L, koteczkowi, GosiM, Ani M., Agniesi i Nastce za to, że byli i że nie jest im wszystko jedno

To teraz celem sformalizowania 
Spotkanie założycielskie Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią oraz na Diecie Bezglutenowej odbyło się w niedzielę, 22 października 2006 roku w Warszawie, w sali Liceum im. Dąbrowskiego.
Z całej Polski przyjechali do stolicy ludzie, którzy postanowili spróbować coś zmienić na lepsze w życiu celiaków i w życiu w ogóle.
Byli to:
inicjatorka przedsięwzięcia - Małgorzata,
Kabran,
anakon,
Lili,
Grażynia,
Danusia,
Ilona,
Dominik78L,
Piotr Kowalski,
koteczek,
GosiaM,
Ania M.,
Agniesia,
Nastka,
oraz niżej podpisana.
Na początku każdy z nas przedstawił się i pokrótce opowiedział swoją historię, potem przeszliśmy do spraw formalnych.
Ponieważ do założenia Stowarzyszenia potrzeba przynajmniej piętnastu osób, zatem zebrana w sali Piętnastka mogła śmiało zadecydować o powołaniu wyżej wymienionego.
Uzgodniono pełną nazwę organizacji, a następnie rozpoczęła się nieco żmudna procedura ustalania ostatecznego brzmienia Statutu (która zresztą jeszcze jest w toku, powierzona prawnikowi).
Następnie zebrani odbyli kilka głosowań, w wyniku których wyłoniono władze Stowarzyszenia.
Komitet Założycielski (dopełniający formalności w urzędach) to:
Małgorzata, anakon, Danusia, Sheep.
Zarząd Stowarzyszenia stanowią:
-Małgorzata - prezes,
-Grażyna- wiceprezes,
-Sheep - skarbnik.
-Ilona - sekretarz
Komisja Rewizyjna (pełniąca nadzór nad Zarządem):
-anakon - przewodnicząca,
-Piotr Kowalski - wiceprzewodniczący,
-Agniesia - sekretarz,
-GosiaM - członek komisji,
-Dominik78L - członek komisji.
Po procedurze wyborczej spotkanie założycielskie powoli zaczęło zmierzać ku końcowi.
Teraz czeka nas rejestracja Stowarzyszenia w odpowiednich urzędach, założenie konta... i działanie!
Trzeba dodać koniecznie, że podczas spotkania członkowie posilali się pysznymi ciastami, upieczonymi między innymi przez Małgorzatę, GosięM, anakon i Agniesię, a cały, dosyć długi czas spotkania (od 11 do około 15) minął niemal niepostrzeżenie.

Spotkanie założycielskie Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią oraz na Diecie Bezglutenowej odbyło się w niedzielę, 22 października 2006 roku w Warszawie, w sali Liceum im. Dąbrowskiego.
Z całej Polski przyjechali do stolicy ludzie, którzy postanowili spróbować coś zmienić na lepsze w życiu celiaków i w życiu w ogóle.
Byli to:
inicjatorka przedsięwzięcia - Małgorzata,
Kabran,
anakon,
Lili,
Grażynia,
Danusia,
Ilona,
Dominik78L,
Piotr Kowalski,
koteczek,
GosiaM,
Ania M.,
Agniesia,
Nastka,
oraz niżej podpisana.
Na początku każdy z nas przedstawił się i pokrótce opowiedział swoją historię, potem przeszliśmy do spraw formalnych.
Ponieważ do założenia Stowarzyszenia potrzeba przynajmniej piętnastu osób, zatem zebrana w sali Piętnastka mogła śmiało zadecydować o powołaniu wyżej wymienionego.
Uzgodniono pełną nazwę organizacji, a następnie rozpoczęła się nieco żmudna procedura ustalania ostatecznego brzmienia Statutu (która zresztą jeszcze jest w toku, powierzona prawnikowi).
Następnie zebrani odbyli kilka głosowań, w wyniku których wyłoniono władze Stowarzyszenia.
Komitet Założycielski (dopełniający formalności w urzędach) to:
Małgorzata, anakon, Danusia, Sheep.
Zarząd Stowarzyszenia stanowią:
-Małgorzata - prezes,
-Grażyna- wiceprezes,
-Sheep - skarbnik.
-Ilona - sekretarz
Komisja Rewizyjna (pełniąca nadzór nad Zarządem):
-anakon - przewodnicząca,
-Piotr Kowalski - wiceprzewodniczący,
-Agniesia - sekretarz,
-GosiaM - członek komisji,
-Dominik78L - członek komisji.
Po procedurze wyborczej spotkanie założycielskie powoli zaczęło zmierzać ku końcowi.
Teraz czeka nas rejestracja Stowarzyszenia w odpowiednich urzędach, założenie konta... i działanie!
Trzeba dodać koniecznie, że podczas spotkania członkowie posilali się pysznymi ciastami, upieczonymi między innymi przez Małgorzatę, GosięM, anakon i Agniesię, a cały, dosyć długi czas spotkania (od 11 do około 15) minął niemal niepostrzeżenie.
A mi jest przykro, że mnie było i Was nie poznałam osobiście, ale ostatnio cierpię na totalny brak czasu (odkąd wróciłam do pracy), ale na spotkanie chciałam przyjechać, niestety w ostatniej chwili okazało się, że nie mogę się zatrzymać u mojej siostry ciotecznej w Warszawie, no i klops!
Ale mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy i oczywiście czekam, aż bedę mogła zapisać się do Stowarzyszenia. Małgorzato jesteś wielka!

- Marko Ramius
- Nowicjusz