Alkohole...

Czyli najważniejsze i najczęściej poruszane tematy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
fatima
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: fatima »

ja raczej czystej nie pijam. no,chyba, ze zdazy sie jakas wyjatkowa okazja tj wesele znajomych i jest totalna libacja. hehe.do rzeczy. chodzi o to, ze jak pije alkohol to nie po to zeby sie totalnie narabac. pamietam te mile chwile, kiedy latem wyskakiwalo sie z domku na jedno zimne pivko w parku.., to byl relaks... a teraz, co? z wodka mam biegac o 15 godzinie, hehe. wole nie....ale jak juz jakis dobry meczyk sie zdarzy, lub fightclub, albo inne mile widowisko w tv, to zapraszam kolegow i zamiast pivka, dla relaksu, wypije 2,3 drinki. o luksusowej nie napisalam, ze jest ohydna bo racze sie jej smakiem w 40stce, ale dlatego, ze jak zrobie z nia drina to smak wody przebija sok i limonke, natomiast z palace jest ok. alkoholu nie czuc w smaku...tylko w dzialaniu..hehe.no, otb

Ponieważ nie czytasz prywatnych wiadomości, napiszę tutaj: proszę używaj opcji sprawdzania pisowni (masz w przyciskach po prawej stronie postu), bo twoje posty z powodu błędów i literówek ciężko jest odczytać.

Moderator

//dodałem spacje i poprawiłem ort, bo też nie mogłem przeczytać
Ostatnio zmieniony pt 13 lip, 2007 03:48 przez fatima, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
miszczPZ
Forumowicz
Forumowicz

Post autor: miszczPZ »

ostatnio w sklepach pojawily sie nowe rodzaje Luskusowej : miodowa i jezynowa...niestety nie mialem jeszcze okazji sprobowac:)
wszędzie w domu, ale dobrze najlepiej!
nimfa błotna
Nowicjusz
Nowicjusz

do piwkujących z Lublina!!!

Post autor: nimfa błotna »

Mam nazwę piwka bezglutenowego ( Schnitzer Brau). Szukam chętnych do zakupu większej ilości, bo ostatnio bylam w sklepie, w którym można kupić wszelkie rodzaje piwa. Kobietka w sklepie powiedziała,że jeśli znajde większą ilość chętnych to postara się sprowadzić. Tylko uprzedzam ,że jeszcze nie wiadomo czy da radę ten browarek ściągnąć. Pozdrawiam biedaków , którzy pić pyfka nie mogą!
nie chora ale zainteresowana...
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: kabran »

Zgłasza się chętna z Lublina! Tylko pytanie, co to znaczy większa ilość i po ile to jest?Tzn. jaka jest cena 1 butelki? Ale myślę, że na 10 dawek mogę się skusić...
BTW gdzie jest ten sklep???
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
nimfa błotna
Nowicjusz
Nowicjusz

Dokladnie nie wiem jakie to sa wieksze ilosci bo kobieta musi sie zorientowac ile kosztowaloby ja sciagniecie tego piwa i jaka moze byc min.ilosc. A to piwo kosztuje 1,69 euro za 0,33l (mam butelke z Niemiec), ale wszystko zalezy od tego,jaka marze sobie narzuci ten sklep. Aha, on jest na Kaprysowej ale nie wiem jak on sie nazywa, cos z piwem. Dopiero w poniedzialek bede miala chwilke czasu zeby tam poskoczyc, ale jak cos bede wiedziala to od razu dam znac! Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
MariuszO
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: MariuszO »

Jest już w Polsce (i sprzedaży) bezglutenowe piwo GLUTANO.
Niestety z przyczyn formalnych (koncesja) nie ma go w sklepie internetowym.
Obecny importer produktów firmy GLUTANO - firma Sanechem - prowadzi sprzedaż i dystrybucję do sklepów w całym kraju.

Dla zainteresowanych dane kontaktowe:

SANECHEM
05-152 Czosnów - Łomna
ul. Gdańska 21
tel: 022 / 714 30 60
fax: 022 / 714 30 61
e-mail: sklep@sanechem.com.pl
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: -ania- »

MariuszO pisze:Jest już w Polsce (i sprzedaży) bezglutenowe piwo GLUTANO.
Wow!!!!!! :D :D To się dopiero zacznie! Każdego "dziwnie wesołego" będe podejrzewała o celiakię :wink: :D
Aczkolwiek ja wielkim fanem piwa nie jestem, to cieszy sama możliwość zakupu.

A serio- to ciekawa jestem, czy żaden sklep internetowy nie może sprzedawać tego piwa? I kwestia niebagatelna - cena????
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator

Qrcze, teraz to tylko sklep zakładać... :roll: :roll: :roll:
Obrazek
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: -ania- »

kabran pisze:Qrcze, teraz to tylko sklep zakładać...
zakładając, że właściciel nie skonsumowałby całego towaru we własnym zakresie :wink: :D
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
nimfa błotna
Nowicjusz
Nowicjusz

Witam! Bylam w tym sklepie i potrzeba ok.5 osob, ktore wzielyby po ok.10 butelek. Piwo bedzie kosztowalo 8-10 zl. Mam nadzieje ze ktos sie jeszcze zglosi, bo chce uszczesliwic kogos bliskiego, ktory browarka juz dluuuugo nie pil, a zblizaja sie swieta... :D
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator

Oki, to na mnie możesz liczyć. 10 butelek jakoś zmogę... :wink: Szczegóły proponuję uzgadniać na PW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Nastka
-#Moderator
-#Moderator

piwo

Post autor: Nastka »

Obecny importer produktów firmy GLUTANO - firma Sanechem - prowadzi sprzedaż i dystrybucję do sklepów w całym kraju.

SANECHEM
05-152 Czosnów - Łomna
ul. Gdańska 21
Napisałam do Sanechem, niestety taką otrzymałam odpowiedź:

Szanowna Pani!
W naszej ofercie jakiś czas temu rzeczywiście było piwo bezglutenowe. Niestety zainteresowanie nim było zbyt małe, dodatkowo z racji, że jest to produkt akcyzowy i wiąże się z tym znacznie więcej formalności nie będziemy go sprowadzać.

Z poważaniem
Awatar użytkownika
Kocina
Nowicjusz
Nowicjusz

Smirnofa można pić bo chociaż jest produkowany

Post autor: Kocina »

na bazie pszenicy jest potrójnie destylowany (stąd po trochu (obok marki) jego cena), co eliminuje wrogie białka. Nie znaczy to że gluten jest całkiem wyeliminowany. Może być w mikroskopijnych ilościach. Oczywiście są różnej mocy uczulenia na gluten i co jedni tolerują innym może zaszkodzić. Ja przetestowałem po wielokroć i wyglada, że jest ok. Smacznego!

[ Dodano: Pon 09 Kwi, 2007 20:08 ]
Nastka pisze:

SANECHEM
05-152 Czosnów - Łomna
ul. Gdańska 21
Napisałam do Sanechem, niestety taką otrzymałam odpowiedź:

Szanowna Pani!
W naszej ofercie jakiś czas temu rzeczywiście było piwo bezglutenowe. Niestety zainteresowanie nim było zbyt małe, dodatkowo z racji, że jest to produkt akcyzowy i wiąże się z tym znacznie więcej formalności nie będziemy go sprowadzać.

Z poważaniem

Proponuję domowe warzenie bezglutenowego piwa. Jest to prostsze robienia wina. Pierwsze miodowe (przepisy na necie) nawet wyszło i wszystkim częstowanym smakowało. Polecam! Obecnie pracuję nad poprawą receptury. :564: :564:
Awatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator

Re: Smirnofa można pić bo chociaż jest produkowany

Post autor: Magdalaena »

Kocina pisze:Proponuję domowe warzenie bezglutenowego piwa. Jest to prostsze robienia wina. Pierwsze miodowe (przepisy na necie) nawet wyszło i wszystkim częstowanym smakowało. Polecam! Obecnie pracuję nad poprawą receptury. :564: :564:
Czy mógłbyś dać konkretny link i opisać wrażenia z warzenia ?
Czytałam w Polityce artykuł o domowym piwie, ale miałam wrażenie, że jęczmień jednak jest niezbędny
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator

Też czytałam ten artykuł i polecam. Można go znaleźć tutaj:
http://www.polityka.pl/polityka/index.j ... &page=text
Magdalaena pisze:miałam wrażenie, że jęczmień jednak jest niezbędny
Przynajmniej jeśli mamy do czynienia z piwem europejskim. Ale azjaci jakoś sobie radzą, robią chyba piwo ryżowe... A meksykańskie z kukurydzy? Zaczęło mi coś dziwnego po głowie chodzić, po tym artykule jakoś tak... Ale pobieżna lektura stron dla "domowych" piwowarów jednak jest trochę dla bezglutka przygnębiająca, tylko jęczmień, ewentualnie pszenica.... Eh, życie...
Obrazek
ODPOWIEDZ