Artykuł W miesięczniku Twój Styl
Moderator: Moderatorzy
Artykuł W miesięczniku Twój Styl
Sygnalizuję artykuł na temat celiakii w Twoim Stylu /mały fragment z wersji online z TS poniżej/. Jest on bardzo ogólnikowy, jeśli ktoś ma niewielką wiedzę o celiakii może sobie poczytać.
Całe życie bez chleba
Agata od pół roku nie je chleba, makaronu, ciastek. Nie odchudza się, tylko jest na diecie bezglutenowej. W wieku 30 lat wykryto u niej celiakię. Ta dziecięca choroba coraz częściej atakuje dorosłych, zwłaszcza kobiety. To będzie dolegliwość naszego wieku, ostrzegają gastrolodzy.
Całe życie bez chleba, TS 10/2004
Całe życie bez chleba
Agata od pół roku nie je chleba, makaronu, ciastek. Nie odchudza się, tylko jest na diecie bezglutenowej. W wieku 30 lat wykryto u niej celiakię. Ta dziecięca choroba coraz częściej atakuje dorosłych, zwłaszcza kobiety. To będzie dolegliwość naszego wieku, ostrzegają gastrolodzy.
Całe życie bez chleba, TS 10/2004
ja czytałam:)
...tekst w zasadzie niewiele wnosi, ale dla ludzi nie znających problemu ok. I wreszcie niektóre matki nie będą bały się, że ich pociechy "jakomś celiakom"
zarażą się

Glutenowym skrytomieszaczom mówimy NIE!
- Beata Bylina
- Aktywny Forumowicz
- anakon
- Bardzo Aktywny Forumowicz
mialam na mysli to, ze czesto teraz damskie pisma sa powkladane w folie i pozaklejane z jakimis gadzetami i o przeczytaniu na stoisku z gazetami nie ma mowy...a ze nie zagladalam do kiosku to nie wiem jak jest w przypadku tego numery TS
A co do praw autorskich-mysle, ze nikt nie zolalby nas scignac za zamieszczenie na forum artykulu...jest tyle wiekszych problemow w zyciu...ze bez przesady.
A co do praw autorskich-mysle, ze nikt nie zolalby nas scignac za zamieszczenie na forum artykulu...jest tyle wiekszych problemow w zyciu...ze bez przesady.
Kochani1 o czym Wy mówicie! o niewiedzy szaraczków? Ja po porodzie mając kłopoty - pierwsze objawy- zgłosiłam je lekarzowi rodzinnemu z nieśmiałym zapytaniem- a może wróciła do mnie celiaklia po 30 latach pani doktor mnie wyśmiała! Po kolejnych podstawowych badaniach zrobiła ze nmie hipochondryczkę!!! Pewnie w duchu podejrzewała mnie o depresje poporodową. A ja byłam i jestem SZCZĘŚLIWĄ mamą dwóch cudownych chłopaków- 6lat i 5 mc.