Celiakia a ciąża 2
Moderator: Moderatorzy
dziecko, a ojciec na diecie
a czy ktoś wie, jakie jest prawdopodobieństwo że dziecko będzie na diecie, jeśli ja jestem zdrowa a mój partner od 3 roku życia jest na diecie, a zespół złego wchłaniania jest u niego chorobą nabytą.
- Magdalaena
- -#Moderator
Re: dziecko, a ojciec na diecie
"bycie na diecie (bezglutenowej" o nie problem sam w sobie tylko sposób leczenia różnych chorób w tym celiakii i alergii na gluten.oojej pisze:a czy ktoś wie, jakie jest prawdopodobieństwo że dziecko będzie na diecie, jeśli ja jestem zdrowa a mój partner od 3 roku życia jest na diecie, a zespół złego wchłaniania jest u niego chorobą nabytą.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Rafal_tata
- -#Moderator
Moja żona nie-celiaczka przeszła na dietę BG w czasie ciąży.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Ja pomimo nieprzestrzegania diety, z której podobno się już wyleczyłam, (czytaj:miałam być na diecie, dopóki nie będzie mi szkodziło nic glutenowego) również nie miałam zbytnich trudności z zajściem w ciążę. Co oczywiście przy moich cyklach z rozrzutem 32dn -65dn, zdziwiło nawet moją ginkę. Tyle że musiałam w 1 ciąży trochę leżeć, ale było wszystko ok. Zakończone cc.
A co do przysmaków, to ja pochłaniałam w każdej ilości melony i grejpfruty
nawet teraz jak sobie pomyślę to mi ślinka cieknie. Natomiast nie mogłam patrzeć na jogurty.
W drugiej ciąży podobnie, ale bardziej smakowały mi ostre jedzonka. Drugi raz też cc.
Tak więc nie ma reguły, czy miałam chęć na słodkie czy ostre - mam 2 chłopaków.
Mam nadzieję, że już wiesz o programie PREVENTED i jesteś pod fachową opieką
Pani dr z Działdowskiej przemiła, co prawda dzwoniłam do kogo innego, ale moją sprawą też się zainteresowała. W ogóle przez telefon to wszyscy stamtąd są tacy sympatyczni 
A tak w ogóle to lubię stan ciążowy
pozdrawiam
A co do przysmaków, to ja pochłaniałam w każdej ilości melony i grejpfruty

W drugiej ciąży podobnie, ale bardziej smakowały mi ostre jedzonka. Drugi raz też cc.
Tak więc nie ma reguły, czy miałam chęć na słodkie czy ostre - mam 2 chłopaków.
Mam nadzieję, że już wiesz o programie PREVENTED i jesteś pod fachową opieką

A tak w ogóle to lubię stan ciążowy

Ostatnio zmieniony pt 28 wrz, 2007 23:26 przez Kasinka, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich na forum.jestem tu pierwszy raz.mam celiakie od 8-gomiesiaca zycia.na diecie bylam tylko do 4 roku gdyz owczesna moja pani dr stwierdzila ze jestem wyleczona.mam problemy z zajsciem w ciazejod niedawna jestem na diecie.Gratuluje wszystkim , ktorym sie udalo i oby jaj najwiecej takich wiadomosci.Chyba one tylko pozwalaja wierzyc, ze sie uda. 

- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Patka, o to chodzi? :
topics30/europejskie-badania-naukowe-do ... vt1825.htm
topics30/europejskie-badania-naukowe-do ... vt1825.htm
Ostatnio zmieniony wt 02 paź, 2007 13:01 przez GosiaM, łącznie zmieniany 1 raz.
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Mam pewien problem mam podejrzenie narazie że jestem w ciąży, jestem cały czas na diecie. Dziś w nocy miałam straszny ból brzucha więc poszłam do łazienki i srobiłam stolca takie żadkiego jak kiedyśna początku swojej choroby. Proszę o pomoc czy to może mieć coś wspólnego z tym żejestem w ciąży?
Pozdrawiam
Pozdrawiam