badania z krwi - przeciw endomysium i gliadynie IgA i IgG
Moderator: Moderatorzy
jeszcze nie miałam, w lutym idę dopiero do gastrolga z tymi wynikami i pewnie wtedy mnie skieruje na gastroskopię, to są dopiero pierwsze badania bo ostatnio po raz pierwszy rozmawiałam z gastrologiem własnie na temat celiakii -
sugestia wyszła pierwotnie od arelgologa
wszystko idzie bardzo wolno bo w ramach nsz ale nie stać mnie na razie na inną formę leczenia
staram się trzymać diety
jednak ten jeden wynik dodatni powinien skłonić lekarza do dalszego mnie badania, prawda? to może być nadwrażliwość na gluten?
sugestia wyszła pierwotnie od arelgologa
wszystko idzie bardzo wolno bo w ramach nsz ale nie stać mnie na razie na inną formę leczenia
staram się trzymać diety
jednak ten jeden wynik dodatni powinien skłonić lekarza do dalszego mnie badania, prawda? to może być nadwrażliwość na gluten?
iskra84 pisze:w lutym idę dopiero do gastrolga z tymi wynikami i pewnie wtedy mnie skieruje na gastroskopię
Wygląda na to, że na tę gastro, to pójdziesz za około trzy miesiące, więc chyba przede wszystkim jednak nie powinnaś byc na diecie, bo nawet jak wyjdzie Ci zanik dajmy na to drugiego stopnie zamiast czwartego, to wynik może być po prostu fałszywy.iskra84 pisze:staram się trzymać diety
Zgadzam Sie z Toba Asiar .Ja mialam gastroskopie przyspieszona..i musze czekac 2tyg na wyniiki...i tez boje sie przejsc na Dg.Jesli tak zle sie czujesz iskra84 to jedz duzo warzyw i owocow...napewno Ci nie zaszkodza...Jedz rzeczy lekko strawne np..hm..zamiast chleba-buleczki...(i podobnie jak opisalas w I poscie tylko Bg) Jesli chcesz i masz pieniadze..to zrob gastrposkopie na wlasna reke...albo przynajmniej sprobuj przyspieszyc termin spotkania z Lekarzem! Trzymam kciuki.