Moderator: Moderatorzy
Ja niby też, ale zmywarki mają tendencję do niedomywania, więc staram się kontrolować naczynia po wyschnięciu.Natko_ pisze:- wszystko myję w zmywarce
Ja na diecie jestem od kilkunastu dni...moja mama robiąc np;makrele uzywa jeszcze bułki tartej glutenowej bo o mnie zapomina...mowi mi ze wystarczy oderwac tą skórke z bulki..i bedzie dobrze ale zdaje mi sie ze to jest nieprawidlowe..Maslo kupiluje oddzielniekabran pisze:Generalnie dużo prostsze jest życie, gdy pozostali domownicy są świadmoi zagrożeń, jakie mogą spowodować w życiu bezglutka
mamadwójki pisze:Gdyby chleb bg nie był tak drogi to jedlibyśmy też chleb bg....
Gdyby wszyscy jedli bezglutenowo na pewno czuli by się o wiele lżej...Evelinecka pisze:A to osoby które nie chorują na Celiakie moga jesc zywnosć Bezglutenowa???
Masz rację, to nie jest prawidłowe postępowanie!. Gdyby było ok, to ostatecznie moglibyśmy w każdej restauracji zamówić schabowego, a potem go po prostu oskrobać z panierkiEvelinecka pisze:moja mama robiąc np;makrele uzywa jeszcze bułki tartej glutenowej bo o mnie zapomina...mowi mi ze wystarczy oderwac tą skórke z bulki..i bedzie dobrze ale zdaje mi sie ze to jest nieprawidlowe..
U mnie też, z tych samych względów. Zasadniczo tylko pieczywo kupuję dla dziecka glutenowe, ale ona bardzo lubi tosty, więc mi podjada. No i makarony zawsze dwa gotuję. Ale naleśniki, placki, omlety itp., ciasta - jak mam się męczyć to tylko po to, żeby to zjeść. Raz w roku zdarza mi się upiec glutenowe ciasto (takie tradycyjne, na Boże Narodzenie), ale to jest wyjątek. Z tym, że mnie jest łatwo o tyle, że nas jest w kuchni mało, córcia je niewiele, no i ja mam władzę nad garnkami!Natko_ pisze:u nas też większość bg, bo ja w kuchni rządzę i nie mam czasu sobie dokładać pracy
I o to chodzi...Natko_ pisze:komfort portfela jest mały
Absolutnie nieprawidłowe!! Zastanówmy się - większość z nas rezygnuje nawet z produktów zawierających śladowe ilości glutenu, czyli liczone w miligramach na kilogram. A z takiej panierki zostaje duuużo więcej. I nie policzysz ile...Evelinecka pisze:moja mama robiąc np;makrele uzywa jeszcze bułki tartej glutenowej bo o mnie zapomina...mowi mi ze wystarczy oderwac tą skórke z bulki..i bedzie dobrze ale zdaje mi sie ze to jest nieprawidlowe..
Ja bym nie zmuszała rodziny do jedzenia chleba bg.mamadwójki pisze:Gdyby chleb bg nie był tak drogi to jedlibyśmy też chleb bg....