Balviten
Moderator: Moderatorzy
Balviten właśnie odpisał na mój mejl:
Droga Pani!
Jesteśmy zszokowani zaistniałą sytuacją. W odpowiedzi na Pani maila jako Producent Żywności Bezglutenowej Balviten informujemy Panią, że posiadamy nowoczesny park maszynowy wyposażony w odpowiedni system zabezpieczeń wynikający z rygorystycznie przestrzeganych w naszym zakładzie procedur GHP i GMP.
Natychmiast po otrzymaniu informacji od Pani przeprowadziliśmy wewnętrzny audit jakości polegający na dokładnym skontrolowaniu całego procesu produkcyjnego w działach produkcyjnych pieczywa i pakowania. Po szczegółowym sprawdzeniu wszystkich etapów produkcyjnych nie stwierdziliśmy uchybień od procedur. Dlatego uważamy, że do zanieczyszczenia produktu doszło poza terenem naszej firmy.
Uważamy, że sytuacja, jaka Panią dotknęła nie powinna mieć miejsca, dlatego dla zwiększenia bezpieczeństwa naszych Klientów instalujemy na naszej linii produkcyjnej dodatkowy wykrywacz metali.
Z wyrazami szacunku
Zarząd Balviten Sp. z o.o.
Droga Pani!
Jesteśmy zszokowani zaistniałą sytuacją. W odpowiedzi na Pani maila jako Producent Żywności Bezglutenowej Balviten informujemy Panią, że posiadamy nowoczesny park maszynowy wyposażony w odpowiedni system zabezpieczeń wynikający z rygorystycznie przestrzeganych w naszym zakładzie procedur GHP i GMP.
Natychmiast po otrzymaniu informacji od Pani przeprowadziliśmy wewnętrzny audit jakości polegający na dokładnym skontrolowaniu całego procesu produkcyjnego w działach produkcyjnych pieczywa i pakowania. Po szczegółowym sprawdzeniu wszystkich etapów produkcyjnych nie stwierdziliśmy uchybień od procedur. Dlatego uważamy, że do zanieczyszczenia produktu doszło poza terenem naszej firmy.
Uważamy, że sytuacja, jaka Panią dotknęła nie powinna mieć miejsca, dlatego dla zwiększenia bezpieczeństwa naszych Klientów instalujemy na naszej linii produkcyjnej dodatkowy wykrywacz metali.
Z wyrazami szacunku
Zarząd Balviten Sp. z o.o.
Ostatnio zmieniony czw 20 mar, 2008 16:56 przez Sheep, łącznie zmieniany 1 raz.
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Z uwagą śledzę ten wątek. Nie wyobrażam sobie takiej zszywki w buzi mojej córki. Skóra cierpnie...
Czegoś nie rozumiem:
Czegoś nie rozumiem:
Sheep kupiłaś ten chleb w naruszonym opakowaniu??? ktoś w transporcie wetknął tą zszywkę do tego chleba???Sheep pisze:Dlatego uważamy, że do zanieczyszczenia produktu doszło poza terenem naszej firmy.
Ostatnio zmieniony pt 21 mar, 2008 00:04 przez GosiaM, łącznie zmieniany 1 raz.
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Absolutnie, chleba w naruszonym opakowaniu bym nie tknęła. Było próżniowo zapakowane.GosiaM pisze: Sheep kupiłaś ten chleb w naruszonym opakowaniu??? ktoś w transporcie wetknął tą zszywkę do tego chleba???
Być może się to dostało z jakimś składnikiem innym, nie mam pojęcia.
W każdym razie, skoro będzie dodatkowe zabezpieczenie, to raczej można jeść spokojnie

Ostatnio zmieniony pt 21 mar, 2008 08:56 przez Sheep, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafal_tata
- -#Moderator
Ważne, że reakcja była szybka. Pozostaje nam wierzyć w dobre intencje.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Wracając do tematu głównego - chleb wieloziarnisty jest..... wspaniały........
Wprawdzie gryzłam kazdą kromkę wyjątkowo starannie (Sheep
), ale tak czy siak jego smak przyćmił wszelkie obawy 
Na szczęście nie dostałam żadnego dodatkowego "gratisu" poza wcześniej wymienionymi, więc klientką będę - chobym sam wieloziarnisty miała kupować
Wprawdzie gryzłam kazdą kromkę wyjątkowo starannie (Sheep

Na szczęście nie dostałam żadnego dodatkowego "gratisu" poza wcześniej wymienionymi, więc klientką będę - chobym sam wieloziarnisty miała kupować

Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
Celiakia '07
- hubabuba80
- Nowicjusz
- Kontakt:
- hubabuba80
- Nowicjusz
- Kontakt:
pogar Ty chyba masz jakieś "chody" w Balvitenie...
, ale tak czy siak to faktem jest, że dbają o każdego Klienta, bo nie jesteśmy pierwsi i ostatni, którzy dostali gratisy.
A osobiście wolę mieszankę keksową...

A osobiście wolę mieszankę keksową...

Ostatnio zmieniony czw 27 mar, 2008 20:36 przez hubabuba80, łącznie zmieniany 1 raz.
... w życiu piękne są tylko chwile ....
- hubabuba80
- Nowicjusz
- Kontakt: