Chleb bezglutenowy w Lesznie pieczony codziennie
Moderator: Moderatorzy
Chleb bezglutenowy w Lesznie pieczony codziennie
Witam jestem studentka i piszę pracę na temat chlebka bezglutenowego. Chciałabym otworzyć własną piekarnię tego chleba i uwieżcie mi mam super przepis i chlebki sa naprawdę dobre gdyz sama je jem chociaz nie jestem bezglutenowcem. Powiedżcie co o tym myslicie i czy był by zbyt na te chlebki w lesznie i okolicach. pozdawiam
- Magdalaena
- -#Moderator
- Posty: 1366
- Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
- Lokalizacja: Warszawa
Myślę, że musiosz rozstrzygnąć kilka problemów
1. bezglutenowość - pełna sterylność + formalności związane z przekreślonym kłosem
Nikt z nas nie kupi pieczywa, które jest bezglutenowe "na słowo honoru".
2. czy będa klienci ? - to zależy od smaku i od ceny
3. w Lesznie hmmm .. wydaje mi się, że tamtejsza populacja bezglutenowców jest zbyt mała, żeby prowadzenie lokalnej piekarni było opłacalne. Musiałabyś albo mieć zwykły sklep np. ze zdrową żywnością albo dowozic pieczywo do Warszawy i innych miast
1. bezglutenowość - pełna sterylność + formalności związane z przekreślonym kłosem
Nikt z nas nie kupi pieczywa, które jest bezglutenowe "na słowo honoru".
2. czy będa klienci ? - to zależy od smaku i od ceny
3. w Lesznie hmmm .. wydaje mi się, że tamtejsza populacja bezglutenowców jest zbyt mała, żeby prowadzenie lokalnej piekarni było opłacalne. Musiałabyś albo mieć zwykły sklep np. ze zdrową żywnością albo dowozic pieczywo do Warszawy i innych miast
Niestety nie sądzę. Nie wiem, o którym Lesznie myślisz więc nie znam jego populacji. Ale dosyć łatwo policzyć jakie może być potencjalne zapotrzebowanie. Jeżeli 1 na 100 osób choruje i jeszcze 10 % wie o tym że choruje to dosyć łatwo policzyć, że jedna na tysiąc osób z populacji w Lesznie i okolicach może być zainteresowana. Wydaje mi się, że to za mała skala przedsięwzięcia aby mogła być opłacalna na zakładanym przez Ciebie terenie.
zapraszam
www.bezglutenu.info
www.bezglutenu.info
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
....chyba, że jest tak dobry, że będziesz go produkować po prostu jako pieczywo, a dodatkowym atutem będzie, że jest bezglutenowy.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
- mama Krzysia
- Forumowicz
- Posty: 121
- Rejestracja: pn 14 maja, 2007 16:32
- Lokalizacja: Wschowa
jestem z okolic LESZNA i wydaje mi sie że to wspaniały pomysł, obecnie są dwa sklepy w Lesznie gdzie sprowadzają chlebek bezglutenowy raz na dwa tygodnie z ''GLUTENEXU;; JAK SAMA WIESZ NIEMA PORÓWNANIA CHLEB DOMOWY A KUPNY OSTATNIO ROZMAWIAŁAM Z LEKARZAMI I OKAZUJE SIĘ ŻE CORAZ WIĘCEJ OSÓB CHORUJE NA CELIAKIĘ W NASZYM REJONIE,JESTEM PRAWIE PEWNA ŻE OSOBY KTÓRE DO TEJ PORY ZAMAWIALI CHLEB W SKLEPIE NAPEWNO ZACZĘLI BY KUPOWAĆ U CIEBIE MYŚLĘ ŻE WARTO SPRUBOWAĆ,ŻYCZĘ POWODZENIA
Jestem leszczynianką i cierpię na celiakię. Mam 7 znajomych osób, z samego Leszna, którym tak jak i mi- bardzo zależałoby na świeżym chlebie. 
Na pewno miałabyś tu zbyt. Byłoby wspaniale, bo bardzo brakuje nam zwykłego chlebka...
Już na te pakowane bułki nie mogę patrzeć, wolę chrupkie pieczywo...
Popieram pomysł i pozdrawiam!

Na pewno miałabyś tu zbyt. Byłoby wspaniale, bo bardzo brakuje nam zwykłego chlebka...

Już na te pakowane bułki nie mogę patrzeć, wolę chrupkie pieczywo...
Popieram pomysł i pozdrawiam!