Ratunku moje włosy wypadają na potęgę!!! Jak zaczęłam brać żelazo to przestały tak wypadać ale znów wszystko wróciło, nie wiem co robić, może wy macie jakieś sposoby na uratowanie moich resztek włosów
Nie wiem czy nie za późno, ale może komuś pomoże... mi również wypadały włosy. Ale zaczełam łykać spirulinę w tabletkach firmy az cosmetics i wszystko wróciło do normy po jakimś miesiącu. Spróbuj. Moim zdaniem warto.
Ostatnio zmieniony pn 12 maja, 2008 13:37 przez idka_7, łącznie zmieniany 1 raz.
Od miesiąca jestem na diecie bezglutenowej i mniej więcej od tego czasu zauważyłam że bardzo wypadaja mi włosy. Nie wiem czy to efekt diety czy tego ze 5 m-cy temu urodziłam dziecko?? Może robię coś nie tak w diecie?? Biorę już wszystko chyba co można na wypadanie włosów m.in. skrzypovitę, pije napar z pokrzywy, kupiłam sobie szampon regenerujący i naftę... Sama nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Pomóżcie, proszę....
Bardzo możliwe,że jest to związane z urodzeniem dziecka.Miałam podobnie po ciąży , poprostu "wyłaziły" garściami.Znajoma farmaceutka poleciła mi preparaty z rzepy - kupiłam szampon i płyn do wcierania (zapach mało przyjemny) ale to mi pomogło
... + witaminy!
Jeśli karmisz piersią, to witaminy dla matek w ciąży i karmiących (np. Prenatal, Falvit M, Feminatal....). Jeśli nie, to szalejesz dowolnie (chociaż na pewno nie Centrum... wiadomość sprawdzona na potrzeby Forum).
Ostatnio zmieniony ndz 31 sie, 2008 21:23 przez Rafal_tata, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie bardzo Rafale rozumiem przeciez na ulotce Centrum z luteina wyraznie jest napisane bezglutenowe.Moj lekarz prowadzacy wrecz powiedzial,ze te witaminy sa najlepsze i ja przez caly czas je biore?Co do wlosow dla mnie najlepszy jest kwas borny.Wcieram go w skore glowy zaraz po umyciu, wypadanie wlosow ustapilo, swedzenie rowniez.Probowalam wszystkiego.Polecam.
Na diecie jestem od czerwca 2007 r i byc moze cos sie zmienilo?Ale moj lekarz zaznaczyl mi , ze tylko Centrum z luteina jest bezglutenowe wiec je biore.Ale zawsze jakas niepewnosc jest?