gastropathia antralis

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ruda52
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: ruda52 »

Karolciu6,a może udasz się z tym wynikiem do "zaprzyjaźnionego" lekarza rodzinnego. 2 miesiące czekania to długo. Ja nie jestem lekarzem :P , a jeżeli mam jakieś wątpliwości to idę do swojego lekarza rodzinnego. :)
Awatar użytkownika
Karolcia6
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Karolcia6 »

Dziękuję za rady i nie wchodzę na forum w celu diagnozy, ani z myślą, żę ktoś z Was jest lekarzem, ale po to aby sie poradzić. Chyba wiele osób pamięta, dzień w którym poznał diagnozę i wiedział, że musi przejść na dietę (chyba, że jest ktoś na niej od urodznia). Miła wiadomość to nie była, a tym bardziej, że produkty bezglutenowe są doś drogie. Jeżeli moimi ciągłymi pytaniami kogoś zdenerwowałam to BARDZO PRZEPRASZAM, bo nie taki był mój cel.
Pozdrawiam wszystkich
Obrazek
Awatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Małgorzata »

Karolciu, nikt nie jest zdenerwowany! :D
My tu jesteśmy właśnie po to, żeby sobie pomagać w miarę naszych możliwości.
Pytaj, pytaj i jeszcze raz pytaj jeśli masz wątpliwości.

Ja nadal uważam, że diagnoza już jest postawiona - masz celiakię i powinnaś być na diecie. Na pewno Ci nie zaszkodzi, wyłącznie pomoże.

ruda52 - niestety, lekarze rodzinni mają statystycznie rzecz biorąc "bardzo średnią" wiedzę na temat celiakii, więc tam bym nie poszukiwała odpowiedzi...Jeśli Twój ma otwartą głowę i jest sensowny to tylko pogratulować...
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia6
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Karolcia6 »

Co do lekarza rodzinnego to mam wątpliwości, bo byłam u niego już 2,5 roku temu po skierowanie na badania, to powiedział mi że nie dostanę, bo z ciekawośći badań się nie robi. A to, że kidyś już byłam na diecie to według niego nie świadczy o tym, że maiłam celiakię, mogłam być tylko uczulona na pokarm. Pokazywałam również badania, to powiedział mi, że były dobre (ale, nie mógl zrozumieć tego, że były dobre, bo byłam na diecie). Także, gdyby nie ten lekarz to już od dawna mogłam być na diecie.
Dzisiaj już nie, ale jutro odwiedzę odpowiedni sklep :)
Obrazek
ruda52
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: ruda52 »

Tak, mój lekarz ma otwartą głowę i właśnie to on namawiał mnie na zrobienie gastroskopii. Co nie znaczy, że mam pozytywne opinie o innych lekarzach rodzinnych :P Karolciu masz rację, że dla każdego z nas diagnoza była szokiem. Nawet teraz po przeszło roku stosowania, "zakręci mi się łezka", że czegoś nie mogę. :( Pozdrawiam ciepło. :)
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Rafal_tata »

Karolcia6 pisze:Dzisiaj już nie, ale jutro odwiedzę odpowiedni sklep :)
Polecamy też nasz dział z przepisami na forum oraz informacje gdzie może się kryć gluten. Powodzenia na nowej drodze : )
ODPOWIEDZ