w Pruszkowie są dwa sklepy, jeden jest na ,,manhatanie" koło targowiska na ul.B.Prusa ,a drugi na rogu ulicy B.Prusa i aleji niepodległości (-w domu Cornera). Ale niestety nie ma w nich produktów firmy schar . A może ktoś znalazł sklep dla bez glutków w innej części Pruszkowa?-POZDRAWIAM
//edit: Moderator zmienił tytuł wątku na bardziej czytelny i usunął post zdublowany z wątku o Warszawie.
Ostatnio zmieniony sob 06 wrz, 2008 12:16 przez viola, łącznie zmieniany 2 razy.
Witaj, super informacja, ja od wczoraj jestem na diecie i szukam cały czas sklepów w okolicy domu. Na Kościuszki jest sklep, w którym będą zamawiać chlebki kukurydziane, ale muszę jeszcze sprawdzić piekarza. W tym samym sklepie sprawdzą dostępność produktów w hurtowni i będą je przywozić w razie potrzeby. Jak tylko dowiem się czegoś bardziej konkretnego, to dam Ci znać. A tak przy okazji, masz może jakąś poglądową listę co nam wolno, a czego nie? Czytam forum, ale już złupiałam i wychodzi na to, że nic nie wolno
HEJ.Mój synek od pół roku jest na diecie bezglutenowej ,dodatkowo uczulony jest na mleko krowie ,jaja ,ryż i skrobie pszenną bezglutenową. Na początek kupiłam sobie książke o celiakii w której były wyczerpujące informacje o tej chorobie ,tabela z produktami dozwolonymi i zakazanymi oraz przepisy.Dzięki tej książce jakoś udało mi się przetrwać początek diety Kubusia i teraz jest mi łatwiej.Zlokalizowałam w Pruszkowie dwa sklepy ze zdrową żywnością a tydzień temu znalazłam jeszcze jeden nowo otwarty na ul.Wojska Polskiego na przeciwko marketu ,,Dragon".No to tyle ,jak będziesz miała jakieś pytania to wal śmiało.POZDRO
Do ostatecznych wyników badań wstrzymuję się z przejściem na dietę, więc na razie korzystam z dobrodziejstw glutenowych. Ale dziękuję za propozycję pomocy - na pewno będę pytać. Pozdrawiam
Witam,
od niedawna działa też sklep internetowy z darmową dostawą na terenie Pruszkowa. Wiem, że się reklamuję, ale w dobrej wierze i w odpowiednim wątku, więc może zostanie mi wybaczone . Mamy sporo produktów bezglutenowych, więc zapraszam: www.evergreen.pl
w Pruszkowie żywność bezglutenową można też kupić ( mąki makarony) w sklepie medyczno-zielarskim w pawilonach przy Wojska Polskiego koło pętli Rapidu ( naprzeciwko Lidla). Wybór nie jest wielki ale chyba można zamawiać artykuły.
Na otwarciu(wrzesień?) "Sekretu Zdrowia" koło Dragona ( d. Stach) Pani poinformowała mnie że będzie można zamawiać żywność bezglutenową - ale jeszcze nie korzystałam z tej możliwości.
pozdrawiam sąsiadki
Myśleliśmy, że lepszy będzie podział na kategorie pod względem rodzajów produktów, ale macie rację, że łatwiej będzie znaleźć, jeśli będzie istniała oddzielna kategoria. Już ją utworzyliśmy i produktów typowo bezglutenowych jest trochę więcej niż 2 : http://www.evergreen.pl/produkty-bezglutenowe-c-30.html
Oczywiście mamy również wiele produktów naturalnie bezglutenowych, które znajdują się w innych kategoriach, ale każdy z Was spokojnie będzie mógł je znaleźć.
Dzięki za wszystkie uwagi, jeśli tylko macie jakieś, to bardzo o nie proszę, bo dla nas są bardzo cenne
Patrzyłam też w Almie. To w tej w Pruszkowie znalazłam tyko kilka produktów, trochę lepszy wybór mają na skoroszach. Ja mam wizytę na 1. 12 i wtedy będzie jasne czy przejść na dietę czy nie.
No to ja od wczoraj na dietkę. Jeśli chodzi o te sklepy, to byłam wczoraj w tym obok Dragona i generalnie tam nic prawie nie ma. Ale za to w sklepie w Cornerze jest b. miła obsługa i przywiozą wszystko czego nam potrzeba - wystarczy podejść lub zadzwonić i złożyć zamówienie (mają produkty z Bezglutenu). Viola jak byś mi mogła dać info o tej książce, która jest taka pomocna, to byłabym wdzięczna
Ja też nie jestem zadowolona z tego sklepu koło Dragona ,od połowy pażdziernika prubóje zamówić mąkę bez skrobii pszennej ale ciąle są jakieś problemy z jej sprowadzeniem ,w innych sklepach niemam takiego problemu.A jeśli chodzi o książke ,to na początku kupiłam ,,Dieta bezglutenowa"Ewy Lange a potem ,,Moje dziecko jest na diecie" Moniki Beck-Pietrzak i z niej jestem najbardziej zadowolona-kupiłam ją w sklepie medyczno -zielarskim na ul.Wojska polskiego na przeciwko Lidla.A tą pierwszą książke kupiłam w księgarni na ul.Bolesława Prusa. A jak samopoczucie na nowej diecie? POZDROWIONKA
Słuchajcie, mam taką propozycję - może byśmy składali razem zamówienia w Bezglutenie - wtedy koszty przesyłki będą dużo niższe i będzie można zamawiać częściej. Ceny w normalnych sklepach są zaporowe, np. ciasto czekoladowe w bezglutenie kosztuje 8 pln a w sklepie na Prusa zapłaciłam 10. Przy sporadycznych zakupach nie zauważymy tej różnicy, ale robiąc większe zamówienie mogłoby wyjść korzystniej. Nie wiem, tak sobie pomyślałam, że to mogłoby być wygodne rozwiązanie.