
Aha, i informację równie ważną: jak smakuje taki chlebek w porównaniu z tym kupnym?? I czy nie ma problemów z pokrojeniem go?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Moderator: Moderatorzy
Bo taki chleb prosto z opakowania raczej nie jest jadalnymama Krzysia pisze:syn mówi że jest niedobry twardy jakby stary i wogóle niechce go jeść
godzinę ??? to nie tak... ja mam garnek do gotowania na parze z dziurkowanym dnem i pod niego wstawia się specjalne naczynie na wodę. Nalewam trochę wody, a do górnego garnka wrzucam 1 lub 2 kromki chleba. Kiedy woda zagotuje się czekam jeszcze ok. 1 minuty, wyciągam chleb i kładę go na drewnianą deskę. Są jeszcze warianty z ręcznikami papierowymi, poczytaj na forum. Tak samo w kwestii tostera - ja akurat nie używam, ale na forum cieszy się też popularnością. Powodzenia, próbuj.mama Krzysia pisze:prubowałam odparowywac ale po godzinie zaczął robić się twardy