Przedstaw się :)

Jesteś nowy na forum?
Przedstaw siebie innym użytkownikom, zapoznaj się z instrukcją funkcji Szukaj.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
huliganka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: huliganka »

Witam, mam na imie Kasia i jestem mama 6-letniej Basi chorej na celiakię. O chorobie dowiedzialysmy sie 2 tyg temu wiec moja wiedza i doswiadczenie z dieta jest bardzo ograniczona dlatego prosze o jakiekolwiek informacje. Bylabym wdzieczna za przepisy i porady zywieniowe. Z calego serca dziekuje
Ostatnio zmieniony sob 30 maja, 2009 20:57 przez huliganka, łącznie zmieniany 1 raz.
Gosia25
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gosia25 »

Witam :)
Mam na imię Gosia, mam 25 lat, pochodzę z Warszawy(tu też mieszkam), w październiku kończę studia. Coś czuję że będę tu teraz często zaglądała :)
Pozdrawiam Was :)
Paweł Jadach
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Paweł Jadach »

Witam wszystkich celiakowców,mam na imię Paweł lat 43 :) od 1,5 roku jestem na diecie,jakoś sobie z tym radzę da się przetrwac :)
Barbara M
Forumowicz
Forumowicz

Post autor: Barbara M »

Witam,
Właśnie się zalogowałam na to forum choć często z niego korzystam. U mnie celiakię zdiagnozowano w styczniu choć wszystko wskazuje na to, że mam ją od dziecka. :(
Pozdrawiam wszyskich :)
Ostatnio zmieniony wt 02 cze, 2009 13:58 przez Barbara M, łącznie zmieniany 1 raz.
gienka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gienka »

Cześc, mam na imię Magda -możnaby dodać miotająca sie Magda-moje dziecko skończyło już 3 latka a ja wciąż nie wiem co Jej dolega. Może to będzie dobry trop..
Pozdrawim wszystkich!
Awatar użytkownika
fellunia
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: fellunia »

Cześć, mam na imię Ola, jestem na diecie bg od ponad 4 lat. To forum to dla mnie skarbnica informacji czasem niestety nieco przygnębiających ale zawsze przydatnych.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
lilka4
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lilka4 »

Witam
Mam na imię Bożena jestem mamą 9-letniej bezglutenki.
Dorotka jest na diecie od 8 roku życia.
Obie jesteśmy z Krakowa :053:
Ostatnio zmieniony pt 12 cze, 2009 18:24 przez lilka4, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Dorotka i lat osiem mam, nie jadam glutenu choć dobrze go znam. Nie jadam bułeczek, ciasteczek, kluseczek i będę mieć za to zgrabniutki brzuszeczek. Niech każdy spróbuje ja przepisy mam. Bezgluten to dietka dla prawdziwych Dam!
PAga
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: PAga »

Witam
Mam na imię Agnieszka i mam 31 lat. O tym, że jestem chora na celiakię dowiedziałam się 2 miesiące temu, w swoje urodziny. Taki prezent od losu:( Stopień zaawansowania choroby wg Marsha IIIb. Na razie uczę się żyć z nowymi przyzwyczajeniami żywieniowymi. Nie jest to łatwe, szczególnie jeżeli chodzi o gotowanie dla rodziny (mam 4-letniego synka, który na szczęście nie ma celiakii).
Pozdrawiam Wasz wszystkich!!!
iskra84
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: iskra84 »

Witajcie!
Zdiagnozowano u mnie celiakię 2 lata temu, gdy byłam już dorosła. Obecnie jestem na diecie bezglutenowej. Piszę jednak w sprawie moich krewniaków. Syn siostry ma wciąż problemy z przeziebieniami, ostatnio też nasila mu się wada wzroku - zez. Czy jest możliwe, że to jest związane z genetycznym przekazaniem tego typu nadwrażliwości? Przeziębienia same w sobie mogą mieć wiele czynników sprawczych, ale czy możliwe jest że dokładnie zez jest też wynikiem złej diety? Brzmi to śmiesznie pewnie. DZiecka zresztą nie badano jeszcze w kierunku celiakii w żaden sposób. Nie jestem też w stanie ich do tego przekonać. Ale sama się niepokoję. Może jak będę miała argumenty, to łatwiej przyjdzie mi przekonywanie.. Dziękuję za pomoc!
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Rafal_tata »

W tym wątku nie odpowiadamy na pytania. Poszukaj na forum lub zadaj pytanie w odpowiednim dziale.
malealekochane
Forumowicz
Forumowicz

Post autor: malealekochane »

Witam serdecznie wszystkich
mam 18 lat, zdiagnozowaną celiakie od 3 lat a jestem na diecie BG trudno powiedziec jaki czas, bo co chwila się dowiaduje, że cos jednak 'mogło' mieć gluten co jadłam..
pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwania w chorobie, bo do łatwych chorób ona na pewno nie należy.
Bożena Zaklikowska
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Bożena Zaklikowska »

Kochani Celiakowicze ! Witając się z Wami na Forum zarazem proszę o serdeczne przyjęcie mnie do Waszego miłego Grona. Jestem starszą panią; mam 59 lat i z tego powodu nazywam siebie "babcią". W listopadzie ub. r. w nocnej audycji I programu Polskiego Radia wysłuchałam zwartej informacji na temat celiakii. Jakież było moje zdumienie... Zauważyłam, że wiele objawów tego schorzenia pasuje do mnie. Efekt zastosowanej diety bezglutenowej był natychmiastowy. lUstały biegunki, znikł depresyjny nastrój, powoli też zaczęłam wychodzić z anemii. W tej chwili już na tyle jestem silna, że mogę i chcę sie poddać badaniom dla ustalenia formalnej diagnozy. :)
JUSTYNA13
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: JUSTYNA13 »

Witam wszystkich, jestem tu pierwszy raz. ;)
KasiaM
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: KasiaM »

Witam, mam na imię Kasia i jakoś próbuję odnaleźć się w świecie bezglutenowym. Lekko przerażona życiem bez świeżych, pachnących, chrupiących bułeczek... mam nadzieję, że odnajdę tu "krewniaków" pozdrawiam wszystkich życzliwych :)
oriana
Nowicjusz
Nowicjusz

witam wszystkich ;)

Post autor: oriana »

jestem na diecie od miesiąca ale chorobe wykryto jak bylam malutka, do 6 r.ż na diecie po tym czasie wszystko co oczka widziały bo lekarze mówili,że wszystko ok
teraz mam 28 lat i choróbsko wróciło tak wrednie, że szkoda opowiadać :okulary2:
tak więc będę miała masę pytań hihi jak na razie nie mam żadnych problemów jeśli chodzi o jedzonko poza oczywiście ceną, łakomczuchem nie jestem więc na słodkie mnie nie kusi
starałam się przytyć i jakos powoli wracam do swojej wagi.nic to na razie tyle przedstawiania sie Witam raz jeszcze :D
ODPOWIEDZ