Sowa,
robiłaś sobie testy pokarmowe?
Ja zrobiłam i dziś odebrałam wyniki. Wyszło na to, że jestem uczulona na podstawowe pokarmy, które zwykle cały czas jadłam. Mam nadzieję, że to one są przyczyną moich dolegliwości.
Nie robilam, bo moja alergolog nie widzi sensu, a jakie robilas z krwii czy skorne?, bo widze ze musze zrobic na wlasna reka, na dotek jestem chora i nie ma nawet jak zbic goraczki przez te bole...
"Lekarze ignorują fakt, że różne osoby różnią się między sobą molekularną strukturą
i stosują schematyczne leczenie, nie uwzględniając tych różnic."
Linus Pauling
grubymiś pisze:Nie mam pojęcia czy były przesiewowe.
A coś bliżej na temat testów przesiewowych...?
Chodzi o to, że znalazłam we Wrocławskim Dolmedzie, w zakładce Testy alergologiczne, testy przesiewowe (A 51) - zestaw pokarmowy, inhalacyjny (i mieszany) i się zastanawiam czy to są bardzie testy takie strikte alergologiczne (chodzi mi o zestaw pokarmowy) czy na nietolerancje pokarmowe. (Wiem, najlepiej zadzwonić, ale myślałam, że od razu dostanę odpowiedź. )
"Lekarze ignorują fakt, że różne osoby różnią się między sobą molekularną strukturą
i stosują schematyczne leczenie, nie uwzględniając tych różnic."
Linus Pauling
takie pytanko mam, czy alergia pokarmowa moze objawiac sie obok problemami z zoladkiem rowniez kichaniem katarem itp?, bo zauwazylam u siebie ze jeden dzien meczy mnie zoladek a potem nos i tak w kolko, a testy alergiczne na kurz mam w porzadku, leki przeciwalergiczne na nos troche pomaga wiec moze to to??tak czy siak ide dzis do gastrologa.. nowego;)