Stoiska z żywnością bezglutenową w marketach
Moderator: Moderatorzy
Lidl
Będac w lidlu na zakupach znalazlam na regale z wedlinami kiełbaski wiedenskie light z szynki firmy Linessa z napisem bez glutenu i laktozy oraz piers z kurczaka i piers z indyka pakowane w plasterkach takze z napisem bez glutenu i laktozy
[fade][/fade]

dieta od 11.03.2009;-(
- LittleAngel:-)
- Nowicjusz
Ja często kupuję w Tesco i to właśnie w Kozienicach bo często tam bywam ... i chrupki jak najbardziej tam widziałam ale tylko orzechowe a takich nie lubię więc nie kupiłam ...
W tym markecie nie ma specjalnego działu zywności bezglutenowej, trzba chodzic i szukać i czytac czyli ... codzienność
... ja często kupuje tam
---chipsy marki Tesco ziemnieczane bez żadnych dodatków-sa tanie i pyszne i świeże (jeśli tak w ogóle mozna powiedzieć o chipsach
)
--- chipsy marki Tesco, podobne do pringelsów (chyba tak się nazywają), chodzi mi o takie łódeczki-sa pyszne, tanie i jest kilka smaków,
---plasterki jabłkowe i jabłkowe z cynamonem (właśnie je schrupałam ...
...kosztują 2,49 i sa produkowane przez FPH Paula dla Tesco składniki jabłkowych z cynamonem:jabłko,suszony koncentrat cytryny,cynamon,przeciwutleniecz (kwas askorbinowy) ... jak dla mnie bomba ...
---czekolady goplana b/g
....
To chyba tyle ... pewnie kupuję więcej ale jakoś mi nic do głowy nie przychodzi poza tymi pustymi kaloriami
Wędliny b/g tam nie widziałam ... płatków b/g marki tesco też nie ...
Dodam jeszcze że w kozienicach jest natomiast sklep ze zdrową żywnością w którym mozna sobie kupić jedzonko bez glutenu ..mają nawet spory wybór ... kilku firm
W tym markecie nie ma specjalnego działu zywności bezglutenowej, trzba chodzic i szukać i czytac czyli ... codzienność

---chipsy marki Tesco ziemnieczane bez żadnych dodatków-sa tanie i pyszne i świeże (jeśli tak w ogóle mozna powiedzieć o chipsach

--- chipsy marki Tesco, podobne do pringelsów (chyba tak się nazywają), chodzi mi o takie łódeczki-sa pyszne, tanie i jest kilka smaków,
---plasterki jabłkowe i jabłkowe z cynamonem (właśnie je schrupałam ...

---czekolady goplana b/g
....
To chyba tyle ... pewnie kupuję więcej ale jakoś mi nic do głowy nie przychodzi poza tymi pustymi kaloriami

Dodam jeszcze że w kozienicach jest natomiast sklep ze zdrową żywnością w którym mozna sobie kupić jedzonko bez glutenu ..mają nawet spory wybór ... kilku firm
mama Bezglutka - diagnoza - listopad 2007,
również mama na diecie bg, tata na diecie bg...
również mama na diecie bg, tata na diecie bg...
LittleAngel:-) pisze:Ja często kupuję w Tesco i to właśnie w Kozienicach bo często tam bywam ... i chrupki jak najbardziej tam widziałam ale tylko orzechowe a takich nie lubię więc nie kupiłam ...
W tym markecie nie ma specjalnego działu zywności bezglutenowej, trzba chodzic i szukać i czytac czyli ... codzienność... ja często kupuje tam
---chipsy marki Tesco ziemnieczane bez żadnych dodatków-sa tanie i pyszne i świeże (jeśli tak w ogóle mozna powiedzieć o chipsach)
---plasterki jabłkowe i jabłkowe z cynamonem (właśnie je schrupałam ......kosztują 2,49 i sa produkowane przez FPH Paula dla Tesco składniki jabłkowych z cynamonem:jabłko,suszony koncentrat cytryny,cynamon,przeciwutleniecz (kwas askorbinowy) ... jak dla mnie bomba ...
---czekolady goplana b/g
....
To chyba tyle ... pewnie kupuję więcej ale jakoś mi nic do głowy nie przychodzi poza tymi pustymi kaloriami![]()
Ja tez bywam czasem w Kozienicach bo mieszkam niedaleko ale nie moglam znaleźć tych chipsow

A moge wiedziec z jakiej miejscowosci jestes?
Wolarek w Piotrze i Pawle
Jeśli powtarzam temat, to przepraszam. Nie znalazłam w wyszukiwarce jakichkolwiek postów ze słowem "Wolarek" w tytule.
Mam takie pytanie:
ostatnio w Piotrze i Pawle zauważyłam w jednej z lodówek napis: wyroby tradycyjne od Wolarka. Skład wędlinek tej firmy wygląda obiecująco: mięso, przyprawy, woda. Czy można więc uznać, że te wędliny są BG, a więc bezpieczne?
Może ktoś wie?
Mam takie pytanie:
ostatnio w Piotrze i Pawle zauważyłam w jednej z lodówek napis: wyroby tradycyjne od Wolarka. Skład wędlinek tej firmy wygląda obiecująco: mięso, przyprawy, woda. Czy można więc uznać, że te wędliny są BG, a więc bezpieczne?
Może ktoś wie?
-
- Nowicjusz
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
-
- Forumowicz
W Kauflandzie rosołki "appetita" w składzie jest tylko srobia ziemniaczana jako substancja wiążąca. Ponadto, napisane jest, że może zawierać śladowe ilości selera i gorczycy, o glutenie ani słowa. Mam nadzieję, że nie jest "ukryty" np. pod aromatem. Na razie kupuję i jest ok. Zawsze jednak sprawdzam skład przy kolejnym zakupie.
Co do Tesco - to są tam chipsy - tortille marki Tesco serowe, kt. nie zawierają glutenu, podobnie serowy sos do nich też produkowany dla Tesco.
Znalazłam również pesto oznaczone jako
nadające się dla osób na diecie bezglutenowej marki COSTA, prosucent: AB Foods Polska.
Bardzo smaczne.
pozdrawiam
Co do Tesco - to są tam chipsy - tortille marki Tesco serowe, kt. nie zawierają glutenu, podobnie serowy sos do nich też produkowany dla Tesco.
Znalazłam również pesto oznaczone jako

Bardzo smaczne.
pozdrawiam