Regeneracja jelit i odbudowa flory bakteryjnej ...
Moderator: Moderatorzy
Regeneracja jelit i odbudowa flory bakteryjnej ...
Cześć,
Regeneracja jelit i odbudowa flory bakteryjnej to główny cel diety, prawda ?
Zakładając że jelito przez te wszystkie lata jedzenia wszystkiego jest poniszczone, a bakteryjki zdziesiątkowane daje nam niezbyt ciekawy obraz ;p
Noi wprowadzamy diete, elimując to co nam szkodzi, więc jelito z czasem się zagoi i odnowi.
A co z florą jelitową ? Jak można rozmnożyć ją w naturalny sposób ?
Myślałem nad kiszoną kapustą domowej roboty, do ogórków mam mniejsze zaufanie bo czasami zdarzają się niedokręcone słoiki w których rozwinie się grzybek :p
Tylko też nei wiem czy podgotowywać tą kapuche troche czy nie, ale wydaje mi sie że wtedy te bakterie mogą nieprzeżyć temperatury.
Wykluczam w tym momencie przetwory mleczne i probiotyki.
Znacie jeszcze jakieś naturalne sposoby na rozmonżenie bakteryjek ?
Regeneracja jelit i odbudowa flory bakteryjnej to główny cel diety, prawda ?
Zakładając że jelito przez te wszystkie lata jedzenia wszystkiego jest poniszczone, a bakteryjki zdziesiątkowane daje nam niezbyt ciekawy obraz ;p
Noi wprowadzamy diete, elimując to co nam szkodzi, więc jelito z czasem się zagoi i odnowi.
A co z florą jelitową ? Jak można rozmnożyć ją w naturalny sposób ?
Myślałem nad kiszoną kapustą domowej roboty, do ogórków mam mniejsze zaufanie bo czasami zdarzają się niedokręcone słoiki w których rozwinie się grzybek :p
Tylko też nei wiem czy podgotowywać tą kapuche troche czy nie, ale wydaje mi sie że wtedy te bakterie mogą nieprzeżyć temperatury.
Wykluczam w tym momencie przetwory mleczne i probiotyki.
Znacie jeszcze jakieś naturalne sposoby na rozmonżenie bakteryjek ?
- Tomkus
- Bardzo Aktywny Forumowicz
A czy sokami wyciskanymi z warzyw i owoców próbowałeś odbudować florę bakteryjną?
Ostatnio zmieniony czw 01 kwie, 2010 14:00 przez Tomkus, łącznie zmieniany 1 raz.
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
No, nie byłabym taka pewna. Ja bym wybrała jogurt bez mleka w proszku.J W pisze:danon naturalny,wydaje sie sensowny
Chociaż specjalistką nie jestem.
"Lekarze ignorują fakt, że różne osoby różnią się między sobą molekularną strukturą
i stosują schematyczne leczenie, nie uwzględniając tych różnic."
Linus Pauling
i stosują schematyczne leczenie, nie uwzględniając tych różnic."
Linus Pauling
- Magdalaena
- -#Moderator