MAGAZYN "Bez glutenu"
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Czasopismo
Bardzo dziękuje ! Otrzymałam czasopismo, ktore zrobiło na mnie wrażenie.Z wielkim zainteresowaniem je czytałam. Serdeczne dzięki za życzeniaświąteczne.Gratuluję pomysłu.
- widzialem_jeza_cien
- Aktywny Nowicjusz
heh ... czasopismo jak narazie tylko dla członków stowarzyszenia - czuje ,że żyję w POLSCE...
więc ... jeżeli oddaje stowarzyszeniu 1% podatku (a jest to dużo więcej niż opłata roczna za członkostwo) to mi już nie przysługuje ...
a pisanie ,że jak nie jesteś członkiem stowarzyszenia ..., że jak się zapiszesz to dostaniesz ... to zaczynam żałować tego nawet 1% dla WAS !!!...
p.s
Wesołych Świąt i mokrego poniedziałku.... !
więc ... jeżeli oddaje stowarzyszeniu 1% podatku (a jest to dużo więcej niż opłata roczna za członkostwo) to mi już nie przysługuje ...
a pisanie ,że jak nie jesteś członkiem stowarzyszenia ..., że jak się zapiszesz to dostaniesz ... to zaczynam żałować tego nawet 1% dla WAS !!!...
p.s
Wesołych Świąt i mokrego poniedziałku.... !
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
Po pierwsze to nie oddajesz a przekazujesz swój 1% zważywszy, że masz dochody jesteś osobą dorosłą i nikt nie zmuszał Cię do podjęcia takiej decyzji więc o co pretensje, czujesz się gorszy??? Przemawia przez Ciebie egoizm, twierdzisz, że skoro coś dałeś to powinieneś otrzymać tyle samo a może nawet więcej? Postaraj się cieszyć z obdarowywania innych, to dużo lepsza cecha niż wytykanie, że dałem i nie nagrodzono mnie.
Hmmm, nie bardzo rozumiem twoje podejście.
Widziałeś np. stronę brytyjskiego stowarzyszenia, jednego z najdłużej i najlepiej działających? Jeśli jesteś ich członkiem, czasopismo, przewodnik po produktach, dostęp do części serwisu internetowego i pewnie inne bonusy dostajesz w pakiecie członkowskim. Jeśli nie - czasopismo 4,25 funta, przewodnik 10 funtów itd. Takie są zasady, nie wiem czemu miałoby to być powszechnie dostępne.
Twój 1% jest dla nas bardzo cenny i ważny, ale w żadnej mierze nie jest równoważny z członkostwem, to zupełnie różne sprawy, a poza tym, tak jak napisała Cecylia, 1% to darowizna, dar, a nie roszczenie.
Widziałeś np. stronę brytyjskiego stowarzyszenia, jednego z najdłużej i najlepiej działających? Jeśli jesteś ich członkiem, czasopismo, przewodnik po produktach, dostęp do części serwisu internetowego i pewnie inne bonusy dostajesz w pakiecie członkowskim. Jeśli nie - czasopismo 4,25 funta, przewodnik 10 funtów itd. Takie są zasady, nie wiem czemu miałoby to być powszechnie dostępne.
Twój 1% jest dla nas bardzo cenny i ważny, ale w żadnej mierze nie jest równoważny z członkostwem, to zupełnie różne sprawy, a poza tym, tak jak napisała Cecylia, 1% to darowizna, dar, a nie roszczenie.
Ostatnio zmieniony pt 02 kwie, 2010 23:13 przez Sheep, łącznie zmieniany 2 razy.
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
rozumiem w takiam razie że opłata członkowska nie jest dla Ciebie widzialem_jeza_cien, problemem , więc w takim razie co powstrzymuje Cię w zapisaniu się do Stowarzyszenia ?widzialem_jeza_cien pisze:więc ... jeżeli oddaje stowarzyszeniu 1% podatku (a jest to dużo więcej niż opłata roczna za członkostwo
Jak pisze Sheep, takie zasady są nie tylko u nas.
Więc zapraszamy

i Wesołych Świąt

- Małgorzata
- -#Moderator
Przykre to co piszesz...widzialem_jeza_cien pisze:heh ... czasopismo jak narazie tylko dla członków stowarzyszenia - czuje ,że żyję w POLSCE...
W normalnych krajach każda zdiagnozowana osoba zapisuje się do swojego Stowarzyszenia, bo wie, że w związku z tym będzie miała przywileje, korzyści, że jej stowarzyszenie walczy o wspólne sprawy i że taka osoba ma w tym swój udział choćby z racji powiększenia tej grupy (nawet w małej Finlandii stowarzyszenie celiaków liczy 25 000 osób......).
A u nas - wszyscy potrafią tylko narzekać, że jest źle, tego nie ma, tamtego nie ma, tak jest najłatwiej, do tego nas przyzwyczaiły lata komunizmu. I koniecznie trzymać się z boku, niech inni się udzielają, a jak coś im się uda to niech oddadzą wszystkim, bo się należy.
To jest właśnie POLSKA kolego @ widzialem_jeza_cien...
Gdybyśmy wszyscy tak myśleli to dalej trwalibyśmy w marazmie.
Mamy świadomość, że jako Stowarzyszenie celiaków jesteśmy sami w walce o nasze prawa, nikt nam nie pomaga, bo NIKT w Polsce nie jest celiakią zainteresowany. Dlatego właśnie cenimy sobie decyzje tych kilkuset osób (na ponad 3500 na tym forum..) , które się do Stowarzyszenia zapisały i dlatego chcemy im za to podziękować wysyłając gazetę, której wydanie kosztowało kilkoro z nas mnóstwo wysiłku.
Bardzo dziękuję, że przekazałeś nam 1% podatku, dzięki temu możemy podejmować kolejne pożyteczne inicjatywy i mam nadzieję, że dalej będziesz widział w tym sens. Chyba widać, że myślimy o wszystkich celiakach, nie tylko o Stowarzyszonych - wywalczyliśmy dla wszystkich komunię bezglutenową, stworzyliśmy dostępny dla wszystkich Punkt Informacyjny itd itd, natomiast naszych Stowarzyszonych mamy prawo premiować tak jak chcemy i jak robią to inne organizacje względem swoich członków.
Tak jest we wszystkich normalnych krajach.
Każdy ma otwarte zaproszenie do Stowarzyszenia, do udziału w naszych konferencjach, imprezach i innych działaniach, których będzie coraz więcej

Czasopismo dobre, a nawet aż ZA ładne
, piękne, lśniące, przyciąga wzrok. To też ważne, tym bardziej, że treść nie odbiega od szaty!
A Stowarzyszenie - nasze, inne, każde, pomaganie sobie i innym, to jest tzw. społeczeństwo obywatelskie. Krótko mówiąc - jeśli chcesz, człowieku mieć takie społeczeństwo - to DO ROBOTY! A nie stój z boku i miej pretensje.
A pismo, oczywiście powinno być do kupienia.

A Stowarzyszenie - nasze, inne, każde, pomaganie sobie i innym, to jest tzw. społeczeństwo obywatelskie. Krótko mówiąc - jeśli chcesz, człowieku mieć takie społeczeństwo - to DO ROBOTY! A nie stój z boku i miej pretensje.
A pismo, oczywiście powinno być do kupienia.
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
Do mnie też dotarło
bardzo dziękuję 
Czyta się z wielką przyjemnością i cekawością
bardzo ładne i solidne wydanie 
Podoba mi się to że jest w nim miejsce na poważny wywiad , informacje , przepisy kulinarne
ale również i trochę rozrywki typu krzyżówka .
Wielkie ukłony dla osób które przyczyniły się do jego wydania

Czyta się z wielką przyjemnością i cekawością

Podoba mi się to że jest w nim miejsce na poważny wywiad , informacje , przepisy kulinarne

Wielkie ukłony dla osób które przyczyniły się do jego wydania

- dorciap1975
- Forumowicz
- Małgorzata
- -#Moderator
Dziękujemy bardzo za wszystkie recenzje naszej gazety "Bez glutenu". Przypominam, że wysyłamy ją bezpłatnie każdej osobie, która zapisuje się do Stowarzyszenia (wraz z naszą książeczką na temat celiakii).
Gazetę otrzymują również wszystkie osoby, które wpłacają dobrowolne, nawet najskromniejsze darowizny na rzecz działalności naszego Stowarzyszenia.
Gdyby ktoś chciał może wpłacić dowolną kwotę z dopiskiem "Darowizna na cele statutowe".
Gazeta zostanie wysłana na adres podany w przelewie.
Konto:
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
36 1020 1169 0000 8502 0105 5615
Serdecznie dziękujemy!
Gazetę otrzymują również wszystkie osoby, które wpłacają dobrowolne, nawet najskromniejsze darowizny na rzecz działalności naszego Stowarzyszenia.
Gdyby ktoś chciał może wpłacić dowolną kwotę z dopiskiem "Darowizna na cele statutowe".
Gazeta zostanie wysłana na adres podany w przelewie.
Konto:
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
36 1020 1169 0000 8502 0105 5615
Serdecznie dziękujemy!