Jak się chce, to można (niestety, nie u nas)

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
martini
Bardzo Aktywny Forumowicz

Jak się chce, to można (niestety, nie u nas)

Post autor: martini »

Nie wiem, czy to post na miejscu, jeśli nie, to proszę usunąć, ale mam potrzebę podzielenia się z Wami tą myślą...
W innym topiku pojawiła się Shamsa z Finlandii, a moje myśli automatycznie pożeglowały w stronę pewnych fińskich czekoladek (nałogowcy tak mają). Niestety, nie są one już od dobrych paru lat dostępne w Polsce, ale wejść na stronę i powspominać dobre czasy mogę. Znalazłam zakładkę "special diet", wchodzę, a tam...

http://www.datahotelli.com/fazermakeise ... C0%7C0%7C0

I tak sobie myślę, kiedy my w Polsce doczekamy się sytuacji, kiedy pierwszy mail nie przeczy drugiemu, albo mail z działu kontaktu z klientami nie zawiera info dokładnie odwrotnego niż ten z działu technicznego.

To mówiłam ja, Martini
shamsa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: shamsa »

tzn co przeczy tam czemu? jestem nowa, więc moze wczesniej była o czyms dyskusja, o czym nie wiem.
martini

Już parę razy zdarzały się sytuacje, że jedna osoba z firmy X napisała, że produkt jest bezpieczny, tymczasem druga osoba z tej samej firmy pisała, że nie jest. Frosta coś kręci chyba, na wszelki wypadek unikamy i znajomych namawiamy do bojkotu:)
shamsa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: shamsa »

jasne, szkoda ze osoby do spraw kontaktow z klientami nie maja bladego pojecia o technologii produktow wlasnej firmy. jestescie prawdopodobnie skazani na technologow w takich kontaktach. obsluga klienta ma formulki na maile o zepsutym jogurcie, ale o diecie pojecia nie ma.

sama mam alergie pokarmowe i nie raz zyczylam tym ludziom takiej biegunki, jaka nam funduja przez swoja bezmyslna niekompetencje
Awatar użytkownika
Tomkus

Post autor: Tomkus »

Przy takim chaosie, a przy tym towarzyszącym zakłamaniu, to ciężko dochodzić do jakiegoś porozumienia i jasnych ustaleń.
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?

/Paul Verlaine/
martini

Nie nazwałabym tego zakłamaniem, trochę za grube słowo, nikt świadomie niczego nie fałszuje. ale ludzie są niedokształceni - nawet wewnątrz firm - i przez to niekompetentni, a na liniach komunikacyjnych panuje burdel.
Awatar użytkownika
Tomkus

Post autor: Tomkus »

Pewnie i tak: użyłem zbyt grubego określenia. Ludzie pozostają niedokształceni, a my tu zostajemy z własnym problemem.
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?

/Paul Verlaine/
ODPOWIEDZ