W Gdansku na ul.Dlugie Ogrody 8 restauracja "Kuchnia Polska"serwuje bezglutenowe jedzonko.
Narazie nie maja jeszcze bezglutenowego pieczywa czy pizzy ale obiecali,ze zaczna w niedlugim czasie serwowac.
mozna zjesc z zup Polewke Gdanska (cos w rodzaju gulaszowej)lub pomidorowa,ktora na pewno nie jest zageszczana.
Ja jadlam polewke i piers z kurczaka smazona z bananami-pycha.Ceny sa przystepne pomidorowa 7zl. polewka 8zl. a kurczak z bananami 18zl.
W menu mozna wybrac duzo wiecej no i najwazniejsze,ze kucharz wie o co chodzi jezeli chodzi o diete bezglutenowa.
Pozdrawiam wszystkich
Gdansk restauracja z bezglutenowym jedzeniem
Moderator: Moderatorzy
Ja byłam w trakcie długiego weekendu w Wiśle. Chciałm bardzo pochwalić karczmę Wiślanka na ulicy Stalmacha 1. Nie serwują tam jedzenia bezglutenowego, ale kiedy wybrałam sobie z meni filet z kurczaka panierowany w płatkach migdałowych( po przedstawieniu pani kelnerce mojego problemu z glutenem) to okazało się, że jest on wcześniej oprószony mąką i pani sama załtwiła z kucharzem małą modyfikację potrawy. A na drugi dzień udało się zamówić rybę gotowaną(której wogóle nie było w meni). Na prawdę jestem pod wrażeniem profesjonalnej i nad wyraz życzliwej obsługi
tego lokalu. Polecam
No i widać jak się chce to można 

Gdańsk Długie Ogrody 8 - brak bezglutenowego jedzenia
Witam,
Przy okazji pobytu nad morzem (7.07.2010r.) zawitałem do Gdańska a tam do Restauracji Kuchnia Polska ul. Długie Ogrody 8
Zostałem poinformowany, że bezglutenowe jedzenie mogą przygotować np. jak obsługują zorganizowane wycieczki po wcześniejszym zamówieniu.
W bieżącym menu brak potraw bezglutenowych !
Musieliśmy się obejść smakiem :-(
Pozdrawiam
rafjas
Przy okazji pobytu nad morzem (7.07.2010r.) zawitałem do Gdańska a tam do Restauracji Kuchnia Polska ul. Długie Ogrody 8
Zostałem poinformowany, że bezglutenowe jedzenie mogą przygotować np. jak obsługują zorganizowane wycieczki po wcześniejszym zamówieniu.
W bieżącym menu brak potraw bezglutenowych !
Musieliśmy się obejść smakiem :-(
Pozdrawiam
rafjas