Kraków
Moderator: Moderatorzy
- Małgorzata
- -#Moderator
alap - thank's
Will put my experience after trip
Also want visit Oliwka
an the way back to home. We are from Moscow but last two years are living in Wilno, and my wife is with celiakia since 2008. With food is not good situation both in Moscow and Wilno. Very limited number of shops, in Moscow very often food is expired, overpriced. So we want buy as much as possible items in Poland, as you have much better choice 
Will put my experience after trip

buzz, if you're going to buy some bigger ammount of products, better contact directly to the company. I can recommend you Bezgluten, they have really delicious products and they produce near Cracov and maybe you'll be able to buy the products in their head office. See their website: www.bezgluten.pl you could see there all the offer. I suppose they will help you like they always do. they're very friendly for customers
-
- Nowicjusz
Sklep internetowy www.biovert.pl ma żywność bezglutenową,
Firma Vert zlikwidowała sklep na osiedlu Żabiniec, prowadzi tylko ten na Ruczaju, ale otworzyła sklep internetowy: www.biovert.pl i na terenie Krakowa zamówienia powyżej 95 zł dostarczają gratis.Joanna pisze:Obiecuję bardzo się postarać
Jak tylko mi się uda to podejdę tam jutro i ładnie poproszę![]()
[ Dodano: Sro 03 Paź, 2007 14:34 ]
No i się udało...
Jest to firma VERT Sklepy Zdrowa Żywność.
Mają dwie siedziby, przy czym ta na Ruczaju jest podobno większa.
1. Osiedle Żabiniec: ul. Konecznego 6/10u (wejście od ul. Jaracza) tel. 012 416 19 93
2. Osiedle Ruczaj: ul. Miłkowskiego 23/2 (róg Kobierzyńskiej) tel. 012 267 79 44
czynne pon-pt 9-20, sob 9-16
Ostatnio w sklepie na Zamenhoffa kupiłam dwa razy z rzędu przeterminowane ciastka.
I to o trzy tygodnie - ze zwrotem nie bylo problemów, jednak nachodzi mnie mała refleksja - czy takie zaniedbania powinny mieć miejsce.... Przeciez przeterminowany produkt moze zaszkodzic, szczegolnie nam chorym....a produkty bezglutenowe z zasady kupuja ludzie chorzy.
I to o trzy tygodnie - ze zwrotem nie bylo problemów, jednak nachodzi mnie mała refleksja - czy takie zaniedbania powinny mieć miejsce.... Przeciez przeterminowany produkt moze zaszkodzic, szczegolnie nam chorym....a produkty bezglutenowe z zasady kupuja ludzie chorzy.
celiakia&Crohn
Sylviiia
Sylviiia
ul. Wietora 3
Na Kazimierzu jest sklep przy ul. Wietora 3
100m od pętli tramwajowej "Krowodrza Górka" - na ul.Fieldorfa-Nila, blok nr 17 - sklep ze zdrową żywnością "batom" - mają wydzielony regał (sektor (?) ) z produktami bezglutenowymi. Mają chleby, makarony, ciastka, mąki itp..
Minusem jest mina pani sprzedającej sprawiającej wrażenie, że jest tam za karę i niechętnie odpowiadająca na pytania.
Aczkolwiek byłem tam do tej pory tylko 2 razy i być może trafiałem na "trudne chwile"
Minusem jest mina pani sprzedającej sprawiającej wrażenie, że jest tam za karę i niechętnie odpowiadająca na pytania.
Aczkolwiek byłem tam do tej pory tylko 2 razy i być może trafiałem na "trudne chwile"

"Prawda jest tylko jedna i prawda zawsze leży... tam, gdzie leży "
- Rafal_tata
- -#Moderator
Nowy sklep typu eko, w ofercie także żywność bezglutenowa, ul. Wysłouchów 3, tel. 012 654-00-03, www.greenworld-krakow.pl
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Witam,
Ja zakupy robię w sklepie Ekologia - Natura - Zdrowie ul. Bohaterów Września 1c/5u
tel. 12 645 89 92
Regał produktów bezglutenowych wielkości tego na Miłkowskiego, może nawet ciut większy. (Porównuję z Miłkowskim bo tylko ten widziałem)
Mają m.in.
Duży wybór makaronów i mąk Bezglutenu, pieczywa Balvitenu,
Mrożonki m.in. pierogi, pyzy - (nie wiem jakiej firmy bo akurat nie jestem zainteresowany, przy okazji nie zawsze mają coś bezglutenowego w lodówce)
Inne produkty które kupowałem: szynka w konserwie, paluszki, precle, bezy, żurek w proszku. Mają oczywiście wiele innych produktów ale to już trzeba zobaczyć samemu.
Jak ktoś ma blisko to polecam zajrzeć.
Pozdrawiam
Rafał
Ja zakupy robię w sklepie Ekologia - Natura - Zdrowie ul. Bohaterów Września 1c/5u
tel. 12 645 89 92
Regał produktów bezglutenowych wielkości tego na Miłkowskiego, może nawet ciut większy. (Porównuję z Miłkowskim bo tylko ten widziałem)
Mają m.in.
Duży wybór makaronów i mąk Bezglutenu, pieczywa Balvitenu,
Mrożonki m.in. pierogi, pyzy - (nie wiem jakiej firmy bo akurat nie jestem zainteresowany, przy okazji nie zawsze mają coś bezglutenowego w lodówce)
Inne produkty które kupowałem: szynka w konserwie, paluszki, precle, bezy, żurek w proszku. Mają oczywiście wiele innych produktów ale to już trzeba zobaczyć samemu.
Jak ktoś ma blisko to polecam zajrzeć.
Pozdrawiam
Rafał
Dziękuję za czujność, zdecydowanie chodzi o osiedle Bohaterów Września w Nowej Hucie.titrant pisze:Osiedle Bohaterów Września? Ulicy nie mogę znaleźć.
Ehhh ta presja pierwszego postu

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 03 cze, 2010 19:20 przez rafjas, łącznie zmieniany 1 raz.