Restauracje dla Celiaka
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- SuperBlondi
- Aktywny Nowicjusz
Hotel Gołębiewski
Mam newsa, moja siostra była w Hotelu Gołębiewskich w Mikołajkach i mówi, że na śniadanku był szwedzki stół i stało osobno jedzenie bezglutenowe, podpisane że dla nas!!! :-) Chyba się wybiorę 

Witam. Jestem przedstawicielem restauracji OdNova przy ul. Włodkowica we Wrocławiu. Cała obsługa restauracji OdNova jest przeszkolona i świadoma i ma obowiązek stosowania się do obowiązujących i wymaganych standardów w tym obsługi gości na diecie bezglutenowej. Bardzo zależy nam, aby osoby chorujące na Celiakię przychodziły do restauracji OdNova i bez obawy konsumowały dla siebie bezpieczne posiłki z pełną profesjonalną obsługą. Gwarantujemy bezpieczeństwo dań między innymi dlatego, że właściciel restauracji również jest chory na celiakię i sam kilka dań przygotował i wybrał do karty menu. Kucharze mają obowiązek stosowania się do procedur dobrych praktyk produkcyjnych dań bezglutenowych. Zostało to zweryfikowane podczas audytu stowarzyszenia Celiakia.
Informujemy, że w funkcjonującej obecnie karcie menu nie ma jeszcze wskazanych dań bezglutenowych, ale takie dania w karcie są (teraz każda kelnerka doradzi jakie danie wybrać). Nowa karta ze wskazanymi daniami bezglutenowymi oraz gramaturą dań dostępna powinna być już na początku czerwca.
Zachęcamy do odwiedzin bo jesteśmy restauracją dla ludzi z pasją do dobrego i bezpiecznego jedzenia.
Informujemy, że w funkcjonującej obecnie karcie menu nie ma jeszcze wskazanych dań bezglutenowych, ale takie dania w karcie są (teraz każda kelnerka doradzi jakie danie wybrać). Nowa karta ze wskazanymi daniami bezglutenowymi oraz gramaturą dań dostępna powinna być już na początku czerwca.
Zachęcamy do odwiedzin bo jesteśmy restauracją dla ludzi z pasją do dobrego i bezpiecznego jedzenia.
Napisałam do Sphinksa z zapytaniem o dania bezglutenowe i dostałam taka oto odpowiedź:
Dziękujemy za przesłany e-mail oraz przepraszamy za brak odpowiedzi we wcześniejszym terminie.
Sugerując się planowanymi zmianami w menu chcieliśmy udzielić Pani najbardziej aktualnych informacji.
Uprzejmie informujemy, że z dań serwowanych w naszej restauracji możemy Pani zaproponować następujące pozycje:
Rosół Arabski,
Grecka Uczta, Sałatka wegetariańska, Sałatka ,,Ale Feta",
Delicja z ryżem,
Polędwica churrasco z ryżem, Pepper stek z ryżem, Stek po Amerykańsku z ryżem,
Deser lodowy, Lodowa fantazja z wiśniami.
Oczywiście do dań nie polecamy sosów i bułeczek.
Liczymy, że z tych dań wybierze coś Pani dla siebie.
Życzymy smacznego i zapraszamy do odwiedzania sieci restauracji SPHINX.
Z wyrazami szacunku A.B.
Dziękujemy za przesłany e-mail oraz przepraszamy za brak odpowiedzi we wcześniejszym terminie.
Sugerując się planowanymi zmianami w menu chcieliśmy udzielić Pani najbardziej aktualnych informacji.
Uprzejmie informujemy, że z dań serwowanych w naszej restauracji możemy Pani zaproponować następujące pozycje:
Rosół Arabski,
Grecka Uczta, Sałatka wegetariańska, Sałatka ,,Ale Feta",
Delicja z ryżem,
Polędwica churrasco z ryżem, Pepper stek z ryżem, Stek po Amerykańsku z ryżem,
Deser lodowy, Lodowa fantazja z wiśniami.
Oczywiście do dań nie polecamy sosów i bułeczek.
Liczymy, że z tych dań wybierze coś Pani dla siebie.
Życzymy smacznego i zapraszamy do odwiedzania sieci restauracji SPHINX.
Z wyrazami szacunku A.B.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez dzolka89, łącznie zmieniany 1 raz.
- mr.kwiatek
- Forumowicz
- Magdalaena
- -#Moderator
- darciak90
- Bardzo Aktywny Forumowicz
ja tak samo. również się pytałam i zero objawów.Magdalaena pisze:No właśnie ? ja kiedyś porządnie przemaglowałam pracowników Sphinxa i uznałam ich produkty za bezpieczne. Wielokrotnie jadałam u nich (shoarmy, sałatki, sosy, frytki, ryże) i nigdy nie miałam objawów.darciak90 pisze:to shoarma tez odpada...?