pierwsze zmiany przy diecie
Moderator: Moderatorzy
pierwsze zmiany przy diecie
witam!
u mojego taty zostala przed 2 tygodniami zdjagnozowana choroba trzewna. wg. lekarzy powinien przejsc natychmiast na diete, przy czym jesli przytye w ciagu tygodnia to dobrze, jesli nie to może mieć biopsję. jak to wyglądało u was? tato przytyl zaledwie 1 kg. zdaje sobie sprawe ze proces potrzebuje wiecej czasu, jednak martwi mnie wynik, wydaje mi sie ze to aż, ale i tyllko kilogram. u kogos z wasd bylo podobnie?
serdecznie pozdrawiam
u mojego taty zostala przed 2 tygodniami zdjagnozowana choroba trzewna. wg. lekarzy powinien przejsc natychmiast na diete, przy czym jesli przytye w ciagu tygodnia to dobrze, jesli nie to może mieć biopsję. jak to wyglądało u was? tato przytyl zaledwie 1 kg. zdaje sobie sprawe ze proces potrzebuje wiecej czasu, jednak martwi mnie wynik, wydaje mi sie ze to aż, ale i tyllko kilogram. u kogos z wasd bylo podobnie?
serdecznie pozdrawiam
Przytyć kilogram w ciągu jednego czy dwóch tygodni to nie lada wyczyn dla wycieńczonego bezglutenowca
Jestem na diecie 9 miesięcy i przytyłam niecałe 2 kg. Myślę, że to zalezy dużo od organizmu i czy został bardzo wychudzony i wyniszczony. U mnie jest tak, że te kosmki za bardzo były zniszczone. Zrobiłam drugą gastroskopię po 9 miesiącach stosowania diety i jest poprawa, ale nie bardzo dobra, gdyż tak jak napisałam - z tych kosmków prawie nic nie zostało, więc wiadomo, że mój organizm potrzebuje więcej czasu na zregenerowanie.

Jestem na diecie 9 miesięcy i przytyłam niecałe 2 kg. Myślę, że to zalezy dużo od organizmu i czy został bardzo wychudzony i wyniszczony. U mnie jest tak, że te kosmki za bardzo były zniszczone. Zrobiłam drugą gastroskopię po 9 miesiącach stosowania diety i jest poprawa, ale nie bardzo dobra, gdyż tak jak napisałam - z tych kosmków prawie nic nie zostało, więc wiadomo, że mój organizm potrzebuje więcej czasu na zregenerowanie.
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Tydzień to za mało na tycie. Wiesz co, mi waga zmienia się w cyklu dziennym ok. 4 kg, więc to raczej wątpliwe, czy przytył 1 kg. Może się ubrał inaczej albo wypił wodę po prostu. A żeby przytyć 1 kg to trzeba się poważnie poobżerać
.

[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
wielkie dzięki za wiadomość. w przypadku taty nwystepuje eszcze zapalenie żołądka. na poczatku miał OB w wysokości 98. co mnie zaskakuje, tato jest pełen energii, zdeterminowany co do diety, przy tym ma ogromny apetyt. nie schudł też na raz, juz od 10 lat jest szczupły, teraz nareszcie wiemy dlaczego. przy 174 cm ma 65 kg. echh, jeszcze raz dzięki za odpowiedz, bardzo mnie ucieszyłą. życze powodzeniu w nabywaniu wagi.
- titrant
Nie rozumiem tej wypowiedzijuhatangi pisze:jednak waga ta stala sie utrzymuje, nadwyzke po jedzeniu spada, jednak dany kilogram w tym samym rejestrze. no cóż zobaczymy.

[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
-
- Aktywny Nowicjusz
- Kontakt:
titrant
ale glupoty gadasz!!!!!!!!!!!
ja w ciagu 2 gora 3 tygodnia przybralem 3kg.
a waze sie zawsze na pusto, czyli rano przed sniadaniem

ale glupoty gadasz!!!!!!!!!!!
ja w ciagu 2 gora 3 tygodnia przybralem 3kg.
a waze sie zawsze na pusto, czyli rano przed sniadaniem

''Pożycz mi płuca, bo moje się zapadły
Możesz pomyśleć też o butach, moje się już zdarły
Pożycz mi oczy, ja nie widzę już nic
Pożycz mi nogi, moje nie mają już siły iść "
Możesz pomyśleć też o butach, moje się już zdarły
Pożycz mi oczy, ja nie widzę już nic
Pożycz mi nogi, moje nie mają już siły iść "
- titrant
Oczywiście, ale 3 tyg. to więcej niż jeden tydz. 3 kg to więcej niż 1 kg. Warunki ważenia nie były sprecyzowane. Wiadomo - każda wielka otyłość składa się z pojedynczych kilogramów, które kiedyś muszą przybyć
.