Kasia22 pisze:Katarzyna, 24 lata. choroba crohna + choroba trzewna. generalnie wielkie smierdzące g. uwielbiam chleb i ciasta i papardelle z kurkami poki co, ratuje mnie firma Schar, portfel za to cierpi męki.
zgadzam sie. owa firma jest rewelacyjna. no i masakrycznie droga, ale czego nie robi sie dla podniebienia
Mam na imię Edyta (27lat). W lipcu tego roku, po biopsji dwunastnicy, wykryto u mnie celiakię. W mojej rodzinie nie było wcześniej żadnych przypadków tej choroby, jestem debiutanktką w tej dziedzinie i przyznam że nie jest łatwo. Wśród znajomych i rodziny jestem "odludkiem" i sama muszę zmagać się z tą chorobą dlatego postanowiłam dołączyć do grona ludzi z tym samym problemem i na forum wymieniać się poradami, wskazówkami i tym podobnymi sprawami .
Nie martw się nie tylko ty jesteś odrzutkiem ja mam 58 lat i znajomi nie mogą zrozumieć, że do tej pory normalnie jadłam a teraz nie mogę bo mnie gluten truje a w cześnie to niby nie! Dodam, że przebywam wśród ludzi niby na wysokim poziomie!Myślą, że mi coś na głowę padło. Młodsze pokolenie jest bardziej tolerancyjne niż ciotki w mym wieku!
Witam wszystkich forumowiczów,
mam na imię Joanna, mam 34 lata i w sierpniu tego roku zdiagnozowano u mnie III stopień zaniku kosmków i celiakię. Jestem przerażona tym wszystkim, nie smakuje mi chleb bezglutenowy a na wafelkach jestem cały czas głodna. Jestem na początku swojej "drogi" i mam nadzieję że na forum znajdę pomoc. Pozdrawiam
Witam wszystkich wchodzących w grono bezglutenowcow.Nie martwcie sie naprawdę nie ma co panikowac, nalezy tylko pamietać o diecie i prawidłowo ja stosować, bo to jedyne leczenie tej choroby, trzeba sobie tłumaczyć, że sa gorsze.Bardzo duzo już jest wiadomości na ten temat, mozna pogłębiać swoje i być na bieżąco .Bardzo pomaga nam Stowarzyszenie ,Sa tam wspaniali ludzie, ktorzy naprawdę się poświęcili problemowi .Każdy na początku jak muśi się zmierzyć z tym problemem to jest przerazony.Ja także, jak w wieku 57lat rozpoznano mi celiakie, to prosze sobie wyobrazić, jakie było u mnie niedowierzanie, ale jestem szcześliwa że znalazłam ludzi , ktorzy mi w tym pomogli.Prosze o cierpliwosc i być w kontakcie, bardzo chetnie dzielimy się doswiadczeniam.Pozdrawiam .
Witam wszystkich serdecznie.Mam na imię Monika celiakię wykryto u mnie rok temu.Dopiero w tym roku zapisałam się do forum i to był błąd.Potrzebowałam wsparcia czułam się odludkiem jak każdy na początku.Teraz jakoś sobie radzę choć przyznam szczerze nie było łatwo.Pozdrawiam:)
Witam!
Mam 22lata..za miesiąc już bede miał 23 hehe
5 dni temu wykryto,że mam prawdopodobnie 'celiaklie' ale dla pewnośći dostałem dodatkowe badania krwi na przeciwciała oby to była tylko alergia ale o tym pozniej..
Jestem tutaj nowy bo waszą stronę polecił mi mój lekarz, wiec mam nadzieje,że zawsze ktoś mi pomoże pozdrawiam serdecznie wszystkich !!!
Witam wszystkich
Mam 32 lata i jestem mamą 4-letniej Laurki chorej na celiakię. O chorobie dowiedzieliśmy sie niedawno jakieś dwa tygdnie temu. Córka od razu przeszła na dietę, ale ja jestem tym wszystkim przerazona. Od razu zaczęłam przeszukiwać internet, ponieważ nigdy nie miałam kontaktu ani z osobą chorą ani z produktami bezglutenowymi. Liczę że tu znajdę pomoc
Pozdrawiam
Witam mam na imię Ewa . Mam 40 lat mieszkam w Warszawie , w czerwcu dowiedziałam się , że jestem chora na celiakie. Prowadzę barek myślę o wprowadzeniu dań bezglutenowych.
pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na forum
Maciek, lat 30 Na diecie bezglutenowej jestem od lutego tego roku i od tego czasu też regularnie zaglądam na forum. Dziś postanowiłem się w końcu zarejestrować, przywitać i włączyć do dyskusji i wymiany informacji.
Witam serdecznie jestem mamą 5 letniej Martynki i rocznej Michalinki
strasza córeczka po gastroskopii od września rozpoczęła dietę, a młodsza czeka na diagnozę
póki co dziewczynki razem wspierają się bezglutenowym jedzonkiem