Jakie odżywki dla sportowca/na siłownię?
Moderator: Moderatorzy
-
- Aktywny Nowicjusz
- Kontakt:
Jakie odżywki dla sportowca/na siłownię?
moze mieliscie do czynnienia z odzywkami dla sportowcow??
jakie mozna bezpiecznie brac??
np jakie bialko i jakiej firmy itp:)
jakie mozna bezpiecznie brac??
np jakie bialko i jakiej firmy itp:)
Ostatnio zmieniony pn 11 lip, 2011 00:09 przez eldo_tu, łącznie zmieniany 1 raz.
''Pożycz mi płuca, bo moje się zapadły
Możesz pomyśleć też o butach, moje się już zdarły
Pożycz mi oczy, ja nie widzę już nic
Pożycz mi nogi, moje nie mają już siły iść "
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Ja ćwiczę od początku roku i są postępy. Lepsze niż stosowanie samej diety bezglutenowej, bo ona nic mi nie dała oprócz dobrego samopoczucia. Miałam tyć, ale niestety tak się nie stało, więc poszłam na siłownię i zaczęłam ćwiczyć. Przytyłam, mam wyrzeźbione mięsnie tam gdzie trzeba i jest super. Na początku stosowałam Olimp Whey Protein (tylko smak waniliowy!) ale zauwazyłam, że po tygodniu miałam małe krosteczki na plecach - nie wiem czemu. Najbardziej opłacają się odżywki, ale trzeba starannie dobrać do siebie, żeby nie zaszkodziły, a wiadomo, że z nami jest cięzko, dlatego proponuję Protifar - na recepte. Nie jest on korzystny finansowo, ale masz 100% pewnosci, że bezpieczny, bo jest dla bezglutenowców.
Od razu po siłowni proponuje zjeść węglowodany (np. dwa duże banany), a po 30 min wypić Protifar - szklanka wody + 8 płaskich miarek. Tak jak mowie nie opłaca sie on w ogole, bo kosztuje ok 60 zł a starcza na tydzień.
Co do Twoich ćwiczeń i niewyrobionych rąk to może źle wykonujesz ćwiczenia? Kto pisał Ci zestaw ćwiczeń i jakie ćwiczenia wykonujesz, ile powtórzeń, jak długo ćwiczysz?
Od razu po siłowni proponuje zjeść węglowodany (np. dwa duże banany), a po 30 min wypić Protifar - szklanka wody + 8 płaskich miarek. Tak jak mowie nie opłaca sie on w ogole, bo kosztuje ok 60 zł a starcza na tydzień.
Co do Twoich ćwiczeń i niewyrobionych rąk to może źle wykonujesz ćwiczenia? Kto pisał Ci zestaw ćwiczeń i jakie ćwiczenia wykonujesz, ile powtórzeń, jak długo ćwiczysz?
Ostatnio zmieniony czw 11 lis, 2010 12:49 przez Dagmara85, łącznie zmieniany 1 raz.
eldo_tu pisze:Protifar - FAKTYCZNIE BEZGLUTENOWY
A TEN OLIMP?? JEST PEWNY?? BO WYCHODZI DUZO TANIEJ.
PO KTORYM MIALAS LEPSZE EFEKTY....???...
Olimp kupiłam waniliowy (w foliowym opakowaniu na wyprobowanie), czytałam skład, rozmawialam ze sprzedawcą, przeglądałam nawet różne fora internetowe i wyszło na to, że nie zawiera glutenu. Głównie zawiera serwatkę. Jeżeli sie zdecydujesz to kup waniliowy bo te smakowe mogą coś zawierać, poza tym nie znudzi Ci się smak. Nie pij tylko tego z mlekiem, a z wodą.
Po którym miałam lepsze efekty? Olimp stosowałam zaledwie miesiąc i przytyłam rzeczywiście, zaokrągliłam się, ale musiałam go odstawić, bo po dwóch tygodniach miałam wysypkę jakąś i pomyśłałam, że to od tego. Po Protifar tez dobrze wyglądam, ale oszczędzałam go trochę, bo drogo wychodzi

Pamiętaj o węglowodanach, bo one też są ważne. Od razu po ćwiczeniach musisz je uzupełnić.
Jeżeli niedaleko Ciebie jest sklep z odzywkami, przejdz się i przeczytaj jeszcze raz skład, porozmawiaj tam ze sprzedawcą.
Jeszcze krótko chcę coś napisać... trzy miesiące temu wysłalam maila z zapytaniem do firmy Olimp o jedną odzywkę, ale do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi. Odżywka bardzo by mi się opłacała i od razu przytyłabym po niej, ale nie mam pewności co do niej. Rzuciła mi się w oczy też dlatego, że napisane było na niej, że jest wolna od laktozy, więc na swój rozum pomyślałam, że jak "oczyszczają" ją z laktozy, to może i glutenu nie ma....? No, ale nadal cisza z ich strony, więc nie mam na co liczyć

Muszę znaleźć ulotkę, spisać skład i popytać ludzi, może coś by wiedzieli na ten temat, a odzywka bardzo dobra dla aktywnych siłowo.
-
- Aktywny Nowicjusz
- Kontakt:
ja pisalem do ekspertow z olimpu na jednym z forum dla kulturystow, to napisali mi wczoraj ze wiekszosc odzywek jest bezglutenowych, a pelna liste przesla mi na dniach.
eldo_tu pisze:ja pisalem do ekspertow z olimpu na jednym z forum dla kulturystow, to napisali mi wczoraj ze wiekszosc odzywek jest bezglutenowych, a pelna liste przesla mi na dniach.
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że większość

-
- Aktywny Nowicjusz
- Kontakt:
ta o ktorej pisalas jest bez glutenowa. bo juz wczoraj mi ja wymienili, bo prosilem o bialko bezglutenowe i zgadza sie:) wlasnie zaraz bede zamawial:)
To super!eldo_tu pisze:ta o ktorej pisalas jest bez glutenowa. bo juz wczoraj mi ja wymienili, bo prosilem o bialko bezglutenowe i zgadza sie:) wlasnie zaraz bede zamawial:)

-
- Aktywny Nowicjusz
- Kontakt:
Gainer - Gain Bolic 6000
jako gainera wymienili mi wlasnie tego.. a zreszta musza poczekac, ale zadam pytanie odnioscie twojego produktu.
jako gainera wymienili mi wlasnie tego.. a zreszta musza poczekac, ale zadam pytanie odnioscie twojego produktu.
-
- Aktywny Nowicjusz
- Kontakt:
Dagmarko odpisali mi tak :
Pure Whey Isolate 95
97,5% izolat białek serwatkowych
w ogole jesli ktos ma problemy trawienne przy bialku i nie ma uczelnia na serwatke - izolaty sa najlepszym wyjsciem