Rafal_tata pisze:Odpiszę trochę inaczej. Zastanów się czy potrzebujesz takiej maszyny. Większość celiaków piekących w domu, wybiera jednak zwykły piekarnik kuchenny. Ostateczny efekt jest o wiele lepszy.
Dziękuję za odp. Wydaje mi się,że ta maszyna byłaby o tyle lepsza,że doskonale wyrobi cioasto, pozostawi do wyrośnięcia i stworzy tym samym dogodne warunki na to (mi osobiście mi to nie wychodzi choćby nie wiem jak bardzo się staram) i upiecze w odpowiednim czasie... i pewnie nie spali. W kwestiach wypieków jestem beztalenciem.
mój chleb się udaje nawet w zdezelowanym, niedomykającym się pierkarniku gazowym. a wcale nie mam doświadczenia w pieczeniu czegokolwiek - trenuję właśnie teraz na chlebie i nieodmiennie jestem nim zachwycona.
I właśnie w tym problem ,że moje wypieki są twarde.

Nie tylko te bez glutenu(bo stopniowo mieliśmy wprowadzać dietę) ale wszystkie.