Witam,
Jestem właścicielem sklepu BreBre -w Warszawie,
zapraszam do odwiedzić w wolnym czasie nasz adres to Al. Stanów Zjednoczonych 67 Pawilon D1 (godziny otwarcia: pn-pt: 10.00-18.00 a w sobotę od 10.00 - 15.00)
jestem otwarty na sugestie związane z asortyment, który chcielibyście kupować
poniżej link do mapki dojazdu:
http://brebre.waw.pl/stores.php
Bre bre
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 3
- Rejestracja: pn 28 mar, 2011 17:23
- Lokalizacja: internet
-
- Nowicjusz
- Posty: 3
- Rejestracja: pn 28 mar, 2011 17:23
- Lokalizacja: internet
quinoa ziarno - jest
płatki ryżowe - są (otręby ryżowe - rzeczywiście rzadko spotykany produkt)
mąka ryżowa - jest
mąka sojowa - jest
kasza jaglana to obłuszczone proso - zatem mąkę z prosa - mamy
napisz maila na sklep@brebre.waw.pl - to sprawdzimy ile mamy na sklepie w danym momencie a jak czegoś nie będzie to zawsze możemy domówić u producenta.
płatki ryżowe - są (otręby ryżowe - rzeczywiście rzadko spotykany produkt)
mąka ryżowa - jest
mąka sojowa - jest
kasza jaglana to obłuszczone proso - zatem mąkę z prosa - mamy
napisz maila na sklep@brebre.waw.pl - to sprawdzimy ile mamy na sklepie w danym momencie a jak czegoś nie będzie to zawsze możemy domówić u producenta.
płatki ryżowe (i gryczane) są teraz nawet w spożywczakachBreBre-sklep rzeczy dobry pisze:płatki ryżowe - są (otręby ryżowe - rzeczywiście rzadko spotykany produkt)

- ale kaszę, czy mąkę? sami mielicie ziarno na mąkę?BreBre-sklep rzeczy dobry pisze:kasza jaglana to obłuszczone proso - zatem mąkę z prosa - mamy
bo znalazłam mąkę jaglaną z jakiejś z wielu firm "Bio", ale jeśli proso jest mielone w tych samych urządzeniach, co bio-orkisz, czy bio-jęczmień (takie mąki też mają) - to już mąka "prosiana" nie będzie bezglutenowa

-
- Nowicjusz
- Posty: 3
- Rejestracja: pn 28 mar, 2011 17:23
- Lokalizacja: internet
to taką właśnie onegdaj kupiłam.BreBre-sklep rzeczy dobry pisze:mąka z prosa - marki BIORAJ
ale ponieważ oni też robią właśnie mąki z innych (glutenowych) zbóż, to obawiam się, że mąka z prosa może być zanieczyszczona glutenem.
ale może można ich zapytać, jak to jest z liniami produkcyjnymi? może firmie zależałoby na dodatkowym certyfikacie z przekreślonym kłosem? tym bardziej, że mają też amarantus (również mąkę), więc mogliby zdobyć wdzięcznych, bezglutenowych klientów?
